Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΠΑΠ
Διγλωσσία...

Προσπάθεια διατήρησής του στη θέση του ή άλλοι λόγοι; Οποια και να είναι η αιτία, ο πρόεδρος στον ΟΠΑΠ, Ανέστης Φιλιππίδης, φαίνεται να... προσαρμόστηκε απόλυτα στη γενικότερη κατάσταση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (τραγελαφική). Ετσι χτες, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, προέβη σε διάψευση των προχθεσινών δηλώσεων του (!), με αφορμή τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης, «Αθλητικό Metropolis» - μεταξύ άλλων είχε πει: «Βάσει της δικής μου εμπειρίας και των όσων έχω παρακολουθήσει, από την παρουσία μου στο χώρο του ποδοσφαίρου, δε θεωρώ απίθανο το να στήνονται αγώνες. Δεν μπορώ όμως να το αποδείξω. Με αυτά που ακούω όμως διαπιστώνω, έχω και εγώ την πεποίθηση ότι υπάρχουν στημένοι αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, η διαιτησία του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού μας οδηγεί στη βεβαιότητα ότι δεν έχουμε καθαρό ποδόσφαιρο».

Μάλιστα άφησε σαφέστατες αιχμές για την κυβέρνηση, λέγοντας: «Είναι θλιβερό να βλέπεις τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου να συνεχίζονται και να προσπαθούν πλέον κάποιοι να μας πείσουν να αρχίζουμε να ζούμε με αυτά. Νόμοι υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρξει και η ανάλογη αποφασιστικότητα, προκειμένου αυτοί οι νόμοι να εφαρμοστούν. Ισως το πολιτικό κόστος να είναι τέτοιο που δεν αφήνει κάποιους να βάλουν σε εφαρμογή τους νόμους». Η επίσημη αντίδραση, διά στόματος του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Ορφανού, ήταν σχετικά ήπια αλλά σίγουρα τον... άδειαζε: «Κακές διαιτησίες είναι προφανές ότι υπάρχουν. Ομως, αυτό απέχει πολύ από το να λέγεται ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια, χωρίς μάλιστα κάτι τέτοιο να αποδεικνύεται».

Μιλώντας λοιπόν στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, χτες, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ... ανέκρουσε πρύμνα: «Εμένα με ρώτησαν αν συμφωνώ. Εγώ είπα ότι τα ακούμε όλοι, αλλά κανείς δεν έχει αποδείξεις. Αν δεν έχεις αποδείξεις δε μιλάς. Αν έχεις αποδείξεις πας στον εισαγγελέα. Επομένως εδώ μιλάμε για σαφέστατη διαστρέβλωση των καταστάσεων. Δεν ισχύει η δήλωσή μου. Το κύριο νόημα της δήλωσης είναι ότι μιλώ για τον πολιτισμό σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα». Και κατά τα ειωθότα απέδωσε την κατάσταση στις εφημερίδες που... «αλλάξανε κάπως τις δηλώσεις μου ή διαφορετικά τις αντιληφθήκανε, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Εγώ θα ζητήσω την απομαγνητοφώνηση να την ξαναδιαβάσω και αν έχω πει κάτι για στημένα παιχνίδια, τότε ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Αλλά δε θυμάμαι να έχω κάνω τέτοια δήλωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ