Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγνοια (!) δηλώνει το ΥΠΠΟ

Ο Γ. Χουρμουζιάδης ζήτησε να καλύπτει το ΥΠΠΟ το χαράτσι του Μεγάρου Μουσικής για εκδηλώσεις συλλόγων

Δεν είχε καμία ενημέρωση το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την απαίτηση του Μεγάρου Μουσικής, ύψους περίπου 20.000 ευρώ, από τα σωματεία Επτανησίων προκειμένου αυτά να γιορτάσουν στο Μέγαρο την επέτειο της ένωσής τους με την Ελλάδα.

Την απάντηση αυτή έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Τατούλης, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Χουρμουζιάδη. Ο υφυπουργός είπε ότι ήταν αυτός που έθεσε ευθέως το ζήτημα ότι το Μέγαρο Μουσικής ανήκει στον ελληνικό λαό και είναι μια επένδυση που έχει γίνει με τα χρήματά του. Σημείωσε ότι το Μέγαρο εποπτεύεται από το ΥΠΠΟ και ότι πρέπει να υπάρχει μια επαφή με τους διάφορους πολιτιστικούς φορείς για να δημιουργείται ένας προγραμματισμός των εκδηλώσεων που θα γίνονται στο Μέγαρο. Για το αίτημα των Επτανησιακών συλλόγων δήλωσε ότι ήταν άγνωστο στις υπηρεσίες του υπουργείου και υποσχέθηκε ότι «όταν δει» πάλι το συγκεκριμένο θέμα θεωρεί ότι «θα βρεθεί μια λύση προς τη θετική κατεύθυνση».

Ο Γ. Χουρμουζιάδης στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι μια τέτοια επένδυση όπως το Μέγαρο δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό και είπε ότι μια παρέμβαση του υπουργείο Πολιτισμού θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα όχι διοικητικά, αλλά πρακτικά, οικονομικά. Ο βουλευτής κατέληξε λέγοντας ότι εάν οι σύλλογοι δεν έχουν χρήματα για τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να καλύπτει το σχετικό κόστος το υπουργείο Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ