Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Να εφαρμοστούν οι ΣΣΕ

Ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να διεκδικηθεί η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους τεχνικούς και δημοσιογράφους του «Αδέσμευτου Τύπου» του Δ. Ρίζου, στους εργαζόμενους στα πρακτορεία Τύπου, στο προσωπικό της «Μακεδονίας» και να ρυθμιστεί η απασχόληση των συντακτών του «Οικονομικού Ταχυδρόμου».

Εκφράστηκε, επίσης, η συμπαράσταση και αγωνιστική ετοιμότητα του χώρου στις προσπάθειες της ΕΣΠΗΤ για υπογραφή ΣΣΕ με τους ιδιοκτήτες μεγάλων περιοδικών (πάνω από 10.000 τεύχη κυκλοφορίας).

Η Συντονιστική Επιτροπή εκδήλωσε την αλληλεγγύη της στις προσπάθειες των δημοσιογραφικών Ενώσεων για τη διαφάνεια του λειτουργήματος. Στηρίζει τις ενέργειες του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε αυτή την κατεύθυνση, συμπαρατάσσεται στις πρωτοβουλίες της και ζητεί από τον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο τη δημοσιοποίηση, εκτός από τις καταστάσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, της διανομής της κρατικής διαφήμισης, των κρατικών εκτυπώσεων και τις συμβάσεις τόσο για τους απασχολούμενους στα Γραφεία Τύπου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, όσο και τις κρατικές συμβάσεις με τις εταιρίες προβολής και επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν: ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕ-Θ, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Ενωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών, Ενωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά, Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ