Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Μετερίζι

Μπάμπης Λεωνιδάκης, αντιστασιακός. Μετερίζι μας επί ζωής, όπου γέροι, ξεσκλιάρηδες με πατερίτσες, αλλά αγέρωχοι αγωνιστές, μιλάμε σε κείνους που φοβούνται μπας και χάσουν τη χαμοκέλα ή το ξερολίβαδο. Σ' εκείνους που δεν πάνε σε συγκεντρώσεις μην και «χρωματιστούν». Το ξέρουμε πως λιγοστεύουμε, μα φροντίζουμε τα παδάγγονά μας να συνεχίσουν κι η ΠΕΑΕΑ δε θα σβήσει.

Κόκκινο ταξίδι

Βαγγελιώ Καρακατσάνη. Ως ελάχιστη συμβολή, αφιερώνω τους παρακάτω στίχους στους συντρόφους, που μετά την κρίση κράτησαν ζωντανή την ελπίδα και τη δυνάμωσαν, εμπνέοντας εμάς τους νεότερους στον αγώνα για την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος.

Στην αύρα του καιρού/ Καράβια είμαστε που τα χτυπά το κύμα/ Τα βολοδέρνουνε του κόσμου οι στεναγμοί/ Κάθε που ψάχνει η καρδιά να βρει το κρίμα/ Μες στη φουρτούνα να πνιγούνε οι καημοί.

Είν' στο σκαρί μας χαραγμένα τα σημάδια/ Χρώματα χάνονται στην αύρα του καιρού/ Κρατώ τη ρότα, δες, χαράζει η Ελπίδα/ Χαρά να δώσει στης ζωής τους ναυαγούς.

Κόκκινο να 'ναι η πυξίδα στο ταξίδι σου/ Γροθιά κι αγώνας κάθε παράπονό σου/ Οταν θα χάνεται ο φάρος μες στα σύννεφα/ Φανούς ανάβουμε να βρεις τον προορισμό σου.

Προκαλεί

Κώστας Κάππος. «ΤΟ ΒΗΜΑ» στις 13.3.2005 φιλοξενεί άρθρο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Δημητράκου με τον τίτλο ΡΕΪΜΟΝ ΑΡΟΝ. Πολέμιος κάθε ολοκληρωτισμού. Ο Δ. Δ. αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: «Ο Αρόν ήταν πολέμιος κάθε μορφής ολοκληρωτισμού όντας βαθύτατα φιλελεύθερος». Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Η ανάγκη, όμως, του Αρόν να παρατηρήσει ψύχραιμα και ορθά την πραγματικότητα συνδέεται με το σεβασμό που είχε για την αλήθεια». Τέλος, σημειώνει ότι «είναι καιρός για την πολιτισμένη ανθρωπότητα να ενστερνιστεί αυτή την αλήθεια που αποτέλεσε το μεγάλο ηθικό δίδαγμα του Αρόν».

Η Φράνσις Σόντερς σε βιβλίο με τίτλο: «Who paid the piper, the CIA and de Culture Bold War» (εκδόσεις «Granta») αποκαλύπτει ότι ο Ραμόντ Αρόν μαζί με άλλους Δυτικούς διανοουμένους ήταν τρόφιμος της CIA, μέσω πολιτιστικών οργανώσεων και περιοδικών. Κατευθυνόταν, ουσιαστικά, από τη CIA και διακήρυσσε «την ανεξαρτησία» και την «ελευθερία» του δυτικού κόσμου και κήρυσσε «πόλεμο ενάντια στον ολοκληρωτισμό».

Ο Δ. Δ. που είναι και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο τι θέλει, λοιπόν, να μας πει; Δεν ξέρει ότι η CIA που τον χρηματοδοτούσε έδωσε και τα στοιχεία στην Frances Stonon Samers; Δε νομίζει ότι δεν πρέπει να μας προκαλεί;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ