Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Αγαπάτε αλλήλους»;

Με όσο σεβασμό κι αν διαθέτουμε προς τους απλούς αγνούς ανθρώπους που γενεές επί γενεών μετέδωσαν τη χριστιανική πίστη, ας μας επιτρέψουν να εκφράσουμε την αηδία και την αγανάκτησή μας για τη βρωμιά, την ψευτιά και τη γελοιότητα που τις μέρες αυτές μάς πνίγει από τα έργα και τις ημέρες των παπάδων μικρών και μεγάλων.

Ανήκω στη γενιά των Πέτρινων Χρόνων. Ετσι, είχα τη μεγάλη τιμή να περάσω από τους «Παρθενώνες της αναμόρφωσης» και θα μπορούσα να αναφέρω φρικτά γεγονότα από το βίο και την πολιτεία των ...«Αγίων». Θα σταθώ, όμως, σε ένα πράγμα μόνο, γιατί αυτό αφορά την κεφαλή της Εκκλησίας και την Ιερά Σύνοδο.

Αμέσως μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, την περίοδο του Εμφυλίου που μας επέβαλαν οι «σύμμαχοι» Αγγλοαμερικανοί, τη μετεμφυλιακή, αλλά και την περίοδο της φασιστικής χούντας, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν, δολοφονήθηκαν. Πολλοί έμειναν στις φυλακές μέχρι και 30 χρόνια.

Σ' αυτά τα 30 χρόνια οι οικογένειες (μανάδες, γυναίκες, παιδιά) των πολιτικών κρατουμένων δε σταμάτησαν στιγμή να αγωνίζονται για την απόλυση των δικών τους. Για τη γενική αμνηστία και τη λήθη. Τις Επιτροπές του Συλλόγου τους τις είχαν δεχτεί, μέσω της κυρίας των τιμών, ακόμη και η Φρειδερίκη, καθώς και ο υπασπιστής του Παύλου. Οι μόνοι, που, παρά τα διαβήματα δεν τις δέχτηκαν, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ήταν οι αρχιεπίσκοποι μαζί με την Ιερά Σύνοδο, που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από την ηγεσία της Εκκλησίας!

Αυτοί είναι οι ...«Αγιοι Πατέρες». Οι πιστοί ας το μάθουν κι αυτό, γιατί τα «αμερόληπτα» κανάλια, κρατικά και ιδιωτικά, κάνουν πως δεν τα «ξέρουν» ή δεν τα «βρίσκουν» για να τα πουν!

Συντροφικά,

Μαρία Κυριακίδου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ