Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιλεκτικά «παιχνίδια» με τα παρακρατημένα

Την απόδοση στο Δήμο Αθηναίων του ποσού των 15 εκατ. ευρώ (5,11 δισ. δρχ.) ως παρακρατημένα από τους θεσμοθετημένους υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πόρους, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με τη δήμαρχο Ντ. Μπακογιάννη.

Η κίνηση αυτή «έρχεται» να καταδείξει καταρχήν επιλεκτική αντιμετώπιση υπέρ ενός συγκεκριμένου δήμου, αλλά και να προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες συνολικότερα για την τύχη των παρακρατημένων πόρων. Αντί δηλαδή να προωθείται μέσα από ένα συνολικότερο σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα, η επιστροφή των παρακρατημένων - κάτι που έχει υποσχεθεί προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση - επιλέγεται η αποσπασματική τους απόδοση.

Και μάλιστα με υπολογισμούς κατά το δοκούν, αφού τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί συνολικά από το Δήμο Αθηναίων ανέρχονται στα 125 δισ. δρχ. Είναι προφανές ότι για μια ακόμη φορά - με ευθύνη και των συλλογικών οργάνων της ΤΑ που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ - η επιστροφή των παρακρατημένων, πάει περίπατο. Οπως είναι προφανής και η κοροϊδία των δημοτών - γιατί τα παρακρατημένα είναι δικά τους χρήματα που λείπουν από υπηρεσίες και έργα σε όφελός τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ