Σάββατο 19 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Ηλεκτρισμός... με χιούμορ

Εργο του Νίκου Μαρουλάκη
Εργο του Νίκου Μαρουλάκη
Επειδή τον ηλεκτρισμό τον χρησιμοποιούμε καθημερινά κι επειδή το χιούμορ πρέπει, επίσης, να το χρησιμοποιούμε καθημερινά... ο «Σύλλογος Φίλων Γελοιογραφίας» διοργανώνει έκθεση γελοιογραφίας. «Ο ηλεκτρισμός με χιούμορ» τιτλοφορείται η ενδιαφέρουσα σκιτσογραφική έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα (7.30 μ.μ.) στην αίθουσα της ΔΕΗ «Πολυθέαμα» (Χαλκοκονδύλη 28). Από τις 140 γελοιογραφίες που υποβλήθηκαν για την έκθεση (θεματολογικά αφορά στην καθημερινή σχέση του ανθρώπου με τον ηλεκτρισμό), θα παρουσιαστούν 90, φιλοτεχνημένες από 60 σκιτσογράφους, από όλη την Ελλάδα. Από τους συμμετέχοντες οι 15 είναι επαγγελματίες, οι οποίοι συνεργάζονται με διάφορες εφημερίδες της περιφέρειας, ενώ οι υπόλοιποι 45 ερασιτέχνες.

Η έκθεση αυτή είναι η πρώτη που διοργανώνει στην Αθήνα ο δραστήριος «Σύλλογος Φίλων Γελοιογραφίας», του οποίου η δημιουργία ξεκίνησε από το χωριό Λαφύστιο (δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Λιβαδειάς), εδρεύει στη Λιβαδειά, αλλά έχει πανελλαδική δραστηριότητα. Από το 2003 - χρονιά ίδρυσής του - έχει οργανώσει πέντε συνολικά εκθέσεις. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει δύο ταξίδια στο εξωτερικό: σε εκδήλωση του Συλλόγου Τούρκων Γελοιογράφων και στην 23η Διεθνή Εκθεση Γελοιογραφίας στη Γαλλία.

Οπως μας είπε ο Γιάννης Γερούλιας, «ψυχή» του Συλλόγου, «Στόχος μας είναι η διοργάνωση εκθέσεων, εκδηλώσεων, η συγκέντρωση σχετικού υλικού. Μας ενδιαφέρει η επαφή των ανθρώπων που έχουν σχέση με τη γελοιογραφία και τα κόμικς. Στο μικρό διώροφο κτίριο στη Λιβαδειά, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος, και ελπίζουμε να είναι ο μόνιμος χώρος του Μουσείου Γελοιογραφίας, συγκεντρώνουμε πρωτότυπα σκίτσα, αφίσες, κάρτες, άρθρα. Επίσης έχουμε δημιουργήσει μία αξιοπρεπή, σχετική βιβλιοθήκη».

Σκίτσο του Θεοδόση Βρανά
Σκίτσο του Θεοδόση Βρανά
Η σχέση του Λαφυστίου με τη Γελοιογραφία ξεκίνησε το 1996, όταν ο Μορφωτικός Σύλλογος διοργάνωσε την «1η Πανελλαδική Εκθεση Ερασιτεχνών Γελοιογράφων». Σταθμός, ήταν το 1999, χρονιά που αρχίζει η συνδιοργάνωση με το Δήμο Λεβαδέων. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, με μεγάλη επιτυχία, εννέα εκθέσεις. Η τελευταία, μάλιστα, είχε διεθνή χαρακτήρα, αφού από τις 170 συνολικά συμμετοχές, οι 55 ήταν από το εξωτερικό. Η 10η και πανηγυρική, με θέμα «Το 10 το καλό», θα ανοίξει τις πύλες της στις 28/5 με τιμώμενους τους: Κώστα Βλάχο και Βασίλη Χριστοδούλου.

Σημειώνουμε ότι η έκθεση «Ο ηλεκτρισμός με χιούμορ» συνοδεύεται με κατάλογο των εκθεμάτων, την έκδοση του οποίου χρηματοδοτεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Διάρκεια έως τις 23/3 (καθημερινά 6.30 - 7.30 μ.μ.).


Εργο του Αθανάσιου Τσιμπερδώνη
Εργο του Αθανάσιου Τσιμπερδώνη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ