Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Προέχει η Γεωργία»

Δηλώνει ο τεχνικός της ομάδας Οτο Ρεχάγκελ

Μόνο τον αγώνα του Σαββάτου σκέφτεται ο Ρεχάγκελ

Sportidea

Μόνο τον αγώνα του Σαββάτου σκέφτεται ο Ρεχάγκελ
Το νόημα - μιας και αυτολεξεί μάλλον δεν το γνωρίζει - του λαϊκού γνωμικού «κάθε πράγμα στον καιρό του», αποτελεί βασικό αίτημα του Ρεχάγκελ προς τους παίχτες του. Μπορεί να το έχουν κατανοήσει αλλά (για παν ενδεχόμενο) συνεχώς επισημαίνει ότι το μυαλό πρέπει να είναι στο σαββατιάτικο αγώνα στην Τιφλίδα, όπως επανέλαβε και στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου: «Εμείς προετοιμαζόμαστε μόνο για το παιχνίδι με τη Γεωργία. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα, αφού εκείνος με την Αλβανία έπεται».

Στόχος, όπως σε κάθε ματς, είναι η νίκη αλλά - υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις - δε θα απογοητεύσει η ισοπαλία: «Θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά εξαρτάται καμιά φορά και από το παιχνίδι. Αν για παράδειγμα, οι αντίπαλοι είναι καλύτεροι, τότε είναι καλή και η ισοπαλία. Πάντως, η ομάδα μας δεν πρέπει να φοβάται κανέναν κι αυτό το αποδείξαμε στο παρελθόν», ανέφερε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

Το παιχνίδι δε θα είναι εύκολο, αφού η αντίπαλος είναι υπολογίσιμη: «Η Εθνική Γεωργίας έχει παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία. Πολλοί παίκτες της Γεωργίας έπαιζαν στο παρελθόν στην εθνική ομάδα της πρώην ΕΣΣΔ. Είναι ένα συγκρότημα που παίζει τεχνικό ποδόσφαιρο, με καλούς συνδυασμούς. Εχω πει πάντως στους παίκτες μου ότι από μας εξαρτάται η απόδοση του αντιπάλου μας. Οποιος βλέπει τη βαθμολογία, ξέρει ότι το Σάββατο πρέπει να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση». Βασικό πρόβλημα του Ρεχάγκελ παραμένει η σίγουρη απουσία του Δέλλα και η αμφιβολία για τον Καψή.

Από την πλευρά του ο εκλέκτορας των Γεωργιανών, Αλέν Ζιρές, χαρακτήρισε την αναμέτρηση οριακή. Και αυτό γιατί «ανάλογα του αποτελέσματος με τους Ελληνες, θα είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε με σαφήνεια τους στόχους μας για τη συνέχεια. Αν κερδίσουμε την Ελλάδα, θα μπορούμε να κυνηγήσουμε τη δεύτερη θέση. Πάντως ο αγώνας με την Ελλάδα δε θα είναι καθόλου εύκολος. Αντιμετωπίζουμε την ομάδα, η οποία έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην Πορτογαλία το περασμένο καλοκαίρι». Ο Ζιρές πολύ δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τον Αλεξάντερ Ιασβίλι (ίωση).

  • Μια μέρα νωρίτερα αγωνίζονται τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα Ελπίδων των δύο χωρών. Ο εκλέκτορας της Ελλάδας, Στέλιος Αποσπόρης, χαρακτήρισε το παιχνίδι «δύσκολο και παράλληλα σημαντικό», προσθέτοντας: «Εχουν στενέψει τα περιθώρια για μας, μετά την ήττα από τη Δανία. Από την άλλη, η Γεωργία προέρχεται από δύο ήττες, είναι μια ομάδα με ποιότητα και ταχύτητα. Θέλει τους βαθμούς, όπως κι εμείς, για να πάρουμε τη δεύτερη θέση και, γιατί όχι, την πρώτη του ομίλου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ