Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ετοιμάζεται νόμος για αξιολόγηση - πιστωτικές μονάδες

Τη νομοθέτηση μέχρι τις 19 Μάη της αξιολόγησης, των πιστωτικών μονάδων και του «συμπληρώματος διπλώματος» εξήγγειλε χτες η υπουργός Παιδείας. «Είναι κάτι που το οφείλουμε στους φοιτητές μας. Το οφείλουμε σε αυτούς που προσπαθούν και στην πανεπιστημιακή κοινότητα», είπε μάλιστα χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε χτες η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Πολιτεία. Στην ομιλία της στην εκδήλωση, η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στην αξιολόγηση δεν απέκλεισε τη συμμετοχή στελεχών της αγοράς εργασίας στη διαδικασία η οποία πρώτα και κύρια στόχο έχει την εξυπηρέτηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου και δεσμεύτηκε πως «ό,τι φτιάξουμε και για την εσωτερική και για την εξωτερική αξιολόγηση θα τελεί υπό απολύτως αντικειμενικά κριτήρια».

Για την προώθηση των παραπάνω, κύριων χαρακτηριστικών της διαδικασίας της Μπολόνια που οδηγούν στην υποβάθμιση πτυχίων και σπουδών και ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση των πανεπιστημίων με την «αγορά», η υπουργός Παιδείας επικαλέστηκε και τον «εθνικό διάλογο», λέγοντας ότι στο ΕΣΥΠ «έγινε συζήτηση πραγματικά ουσίας» για το ζήτημα της αξιολόγησης. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε συζητηθεί στην κοινή συνεδρίαση των συμβουλίων πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και πρόκειται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΕΣΥΠ στις 30 Μάρτη.

Χαρακτηριστική και ενδεικτική των απόψεων της κυβέρνησης για την έννοια της δωρεάν Παιδείας ήταν η δήλωση της υπουργού Παιδείας όταν κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΣΥΠ για γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή στα μεταπτυχιακά, σε πάρα πολλά υπάρχουν δίδακτρα και δεν υπάρχει καμία αντίρρηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ