Παρασκευή 25 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικά αφιερώματα

Ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου
Ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου
Αφιερωμένη στην ποίηση του Κώστα Γεωργουσόπουλου είναι η βραδιά που διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα, το Σωματείο «Βύρωνας και τα παιδιά του κόσμου» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι ποιητές των τραγουδιών», στις (28/3, 7.30μμ), στο δημοτικό κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Ν. Ελβετίας 34 και Σεβαστείας). Θα μιλήσουν: Βασίλης Δημητρίου, Γιάννης Κακουλίδης. Τραγούδια σε στίχους του Κ. Γεωργουσόπουλου θα ερμηνεύσουν ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Καίτη Κουλλιά, με τη συνοδεία του Γιώργου Αρσενίδη (πιάνο).

  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Αρωμα Σκηνής», που διοργανώνει η Ορχήστρα των Χρωμάτων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων, τηλ: 210. 8215.469). Η εκδήλωση της Τρίτης (29/3, 9μμ) είναι αφιερωμένη στη δημιουργική διαδρομή του Μιχάλη Γρηγορίου στη σύνθεση μουσικής για θεατρικές παραστάσεις. Η Ορχήστρα των Χρωμάτων, με μαέστρο τον Μίλτο Λογιάδη, θα ερμηνεύσει αποσπάσματα της μουσικής του για τις αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες» και την μπρεχτική «Μάνα Κουράγιο». Τραγουδούν: Δώρος Δημοσθένους, Μαργαρίτα Συγγενιώτου. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Ο Βάνια στο Μπροντγουέι» του Λουί Μαλ.
  • Τη Δευτέρα (8.30μμ), η Ορχήστρα των Χρωμάτων, στο πλαίσιο του κύκλου Λογοτεχνίας και Μουσικής, θα παρουσιάσει στο Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα, τηλ. 210.3315.601) την εκδήλωση με τίτλο «Τρεις φορές η αγάπη», μέσα από έργα των Σάμουελ Τέιλορ Κόλεριτζ, Πολ Ελιάρ, Γεωργίου Δροσίνη. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κορνήλιος Σελαμσής. Συμμετέχουν: Νίκος Κατριτζιδάκης (Φλάουτο), Τίνα Δεσύλλα (Ομποε και Αγγλικό Κόρνο), Περικλής Χαλμούκης (Κοντραμπάσο), Μιχάλης Διακογιώργης (Κρουστά).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ