Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κοντά στους απλήρωτους εργαζόμενους της «Μακεδονικής»

Συνάντηση χτες του Γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ Κ. Αβραμόπουλου με το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και την πρόθεση να στηρίξει τον αγώνα για την επίλυσή τους, εξέφρασε ο Γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ Κώστας Αβραμόπουλος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες με το Προεδρείο της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, (ΕΣΗΕΜ-Θ)στη Θεσσαλονίκη. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη συνολική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο της προκατόχου της, του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο των επιλογών της ΕΕ για κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλιάς, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα της «Μακεδονικής Εκτυπωτικής» (εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» κλπ.), οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εισπράξει τα αναδρομικά των αυξήσεων του 2004 και εδώ και μήνες πληρώνονται με καθυστέρηση τουλάχιστον 1,5 μήνα. Τη συζήτηση απασχόλησε και το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που επικρατεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ (σε τηλεόραση και ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια), που στην πλειοψηφία τους είναι συμβασιούχοι. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διεκδικούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, και κατάργηση του καθεστώτος εργασιακής ομηρίας που βρίσκονται χρόνια τώρα και το οποίο φαίνεται πως θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Οπως προέκυψε από τη συζήτηση, διαρκώς αυξάνεται και το καθεστώς μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη. Καθεστώς που διατηρείται και ενισχύεται κάτω από το φόβο της ανεργίας.

«Λύση για το ΚΚΕ υπάρχει και είναι μία, η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, η άμεση και έγκαιρη καταβολή των μισθών με βάση τις συμβάσεις και η κατάργηση των αντεργατικών νόμων που άνοιξαν το δρόμο για τη μερική απασχόληση», είπε ο Κ. Αβραμόπουλος. Δεσμεύθηκε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ και τα δίκαια αιτήματά τους. Ταυτόχρονα όμως σημείωσε πως είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον αγώνα τους, να συντονίσουν τα βήματά τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους για μόνιμη, σταθερή δουλιά, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ