Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αντεργατική συμπεριφορά της «Πήγασος»

Σε ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων τους υπόκεινται οι εργαζόμενοι της εταιρίας «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ», η οποία προχωρεί σε απολύσεις και άνιση μισθολογική μεταχείριση δημοσιογράφων, περικοπή αμοιβών για πρόσθετη εργασία και καταστρατήγηση του ωραρίου τους.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα περιοδικά «Ιδανικό Σπίτι», «Ετήσιος Οδηγός για το Σπίτι», «Μενού και άλλα» και στη δικτυακή πύλη e-go.gr που διατηρεί η εταιρία, εξαναγκάζονται να υπογράψουν σχετικό έγγραφο με το οποίο θα αποδέχονται τη μεταβολή των συνθηκών εργασίας τους, ενώ υπόκεινται σε απειλές για απόλυσή τους εφόσον δεν το πράξουν. Το τελευταίο αυτό κρούσμα παράνομης και αντεργατικής συμπεριφοράς καταγγέλλει η Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), η οποία μάλιστα απέστειλε εξώδικο προς τον «Πήγασο Εκδοτική ΑΕ» με το οποίο καλεί την εταιρία να ανακαλέσει την απόφασή της για τροποποίηση του ωραρίου των εργαζομένων. Απόφαση που συνοδεύεται από την απειλή καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που δε θα την αποδεχτούν εγγράφως ή μείωσης του μισθού τους.

Η ΕΣΠΗΤ ζητά συνάντηση για τη διευθέτηση του θέματος με την εταιρία ενώ ενημέρωσε σχετικά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της εταιρίας εξέφρασε και η ΠΟΕΣΥ, ζητώντας από την εργοδοσία «να ανακαλέσει άμεσα τις αυθαίρετες αποφάσεις της που πλήττουν βάναυσα τις κατακτήσεις του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ