Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Ζωγραφική και φωτογραφία

Εργο της Α. Μπρισκόλα
Εργο της Α. Μπρισκόλα
Στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι) παρουσιάζεται ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Μπρισκόλα. Τα έργα της εμπνέονται από αγάπη για το τσίρκο και τους ακροβάτες. Μνήμες παιδικές «ταξιδεύουν» στο χώρο του με «συνοδοιπόρους» την εκφραστικότητα του χρώματος και το λυρισμό. Διάρκεια έκθεσης έως τις 22/4.

Από τις 6 έως τις 17/4 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Μπάτα. Θα εκτεθούν υδατογραφήματα, με θέμα ελληνικά τοπία. Ο Αλ. Μπάτας μαθήτευσε κοντά στον πατέρα του, ζωγράφο - αγιογράφο Παναγιώτη Μπάτα και στον ζωγράφο Βρασίδα Βλαχόπουλο. Συνέχισε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Φλωρεντίας, απ' όπου αποφοίτησε με άριστα το 1975. Αργότερα (1981-1995) ασχολήθηκε με τη διδασκαλία καλλιτεχνικών μαθημάτων στη Μέση Εκπαίδευση. Εχει συμμετάσχει σε διεθνείς, πανελλήνιους καλλιτεχνικούς και αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και σε μελέτες αποκατάστασης βυζαντινών μνημείων. Επίσης, έχει εικονογραφήσει βιβλία και περιοδικά.

Φωτογραφίες του Γιώργου Βαφιαδάκη παρουσιάζονται στην έκθεση που διοργανώνει (31/3-30/4) το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Αγ. Ανδρέου 4, Πλάκα).

Στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7) παρουσιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Θεόφιλου Κατσιπάνου, που περιλαμβάνει 25 έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων. Κυρίαρχο θέμα είναι η ανθρώπινη μορφή. Ο καλλιτέχνης επιχειρεί τη δημιουργία μιας σύγχρονης εικόνας με θέμα την ανθρώπινη φύση σε ένα χώρο άλλοτε φανταστικό, άλλοτε νατουραλιστικό και άλλοτε συμβολικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ