Κυριακή 3 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«ΠΟΛΕΜΟΣ»: Αμείωτος συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αφορμή την πολιτική «προστατευτισμού» της κυβέρνησης Μπους για τις αμερικανικές επιχειρήσεις. H Ευρωπαϊκή Ενωση προτίθεται, λοιπόν, να προχωρήσει στην επιβολή περαιτέρω εμπορικών κυρώσεων κατά των HΠA υπό τη μορφή νέου φόρου ύψους 15% στις εισαγωγές μιας σειράς αμερικανικών προϊόντων. Πρόκειται για απάντηση στη μη συμμόρφωση της Ουάσιγκτον με καταδικαστική απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου κατά αμερικανικού νόμου αντιντάμπινγκ, γνωστού ως τροπολογία Μπερντ.

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ «ALITALIA»: Κατά 2,6% αυξήθηκε το χρέος της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας «Alitalia» στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη και έφθασε στο 1,822 δισεκατομμύριο ευρώ. H εταιρία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι χρησιμοποίησε 155 εκατομμύρια ευρώ από το κατεπείγον δάνειο των 400 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει για τη χρηματοδότηση σχεδίου πλήρους αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της. Το σχέδιο αυτό προβλέπει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ, το οποίο θα υλοποιήσει εντός των προσεχών μηνών.

«ΠΑΓΩΜΕΝΗ» Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, υποχώρησε το Μάρτη ο δείκτης NTC Research PMI, ο οποίος καταγράφει την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα της Ευρωζώνης. Ο παραπάνω δείκτης υποχώρησε τον περασμένο μήνα στις 50,4 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων το Φλεβάρη, παραμένοντας οριακά πάνω από τις 50 μονάδες. Το επίπεδο αυτό αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη συρρίκνωση και την ανάπτυξη του εν λόγω τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ