Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Νέο κρούσμα ρατσισμού

Αισχρή επίθεση «φιλάθλων» του Αιγάλεω στον ποδοσφαιριστή της ομάδας τους Κόφι Αμπονσά

Ο Αμπονσά (πίσω) σε στιγμιότυπο από τον αγώνα με την Ξάνθη

Sportidea

Ο Αμπονσά (πίσω) σε στιγμιότυπο από τον αγώνα με την Ξάνθη
Ενα ακόμα κρούσμα ρατσισμού ήρθε να προστεθεί στα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λίγες μέρες μετά την εκδήλωση φασιστικών ενεργειών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες των εθνικών ομάδων των Ελπίδων και των Ανδρών ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία, την περασμένη Κυριακή σημειώθηκε επίθεση με ρατσιστικά συνθήματα κατά του Γκανέζου ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω Κόφι Αμπονσά, από «φιλάθλους» της ίδιας της ομάδας του, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Ηρακλή.

Συγκεκριμένα, σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου φίλαθλοι του Αιγάλεω αποδοκίμαζαν τον αμυντικό του Αιγάλεω με ρατσιστικά συνθήματα. Ο ποδοσφαιριστής στο ημίχρονο του αγώνα ζήτησε από τον προπονητή του να τον κάνει αλλαγή και ξέσπασε σε λυγμούς. «Το παιδί είχε πρόβλημα και έκλαιγε στα αποδυτήρια», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Αιγάλεω Ι. Ντουμιτρέσκου και συνέχισε: «Οση ώρα έπαιζε, άκουγε ρατσιστικά συνθήματα από τους οπαδούς μας. Εγώ μπορώ να κάνω υπομονή με όσα ακούω αλλά ως εδώ. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους χρειαζόμαστε».

Ο Κ. Αμπονσά έγινε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα και αποχώρησε και από το γήπεδο. Σύμφωνα με ανθρώπους του Αιγάλεω ακούστηκε ότι ο ποδοσφαιριστής εξέφρασε την επιθυμία του να σταματήσει ακόμα και το ποδόσφαιρο. Ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια και έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση εξέδωσε ο ΠΣΑΠ. Ο Σύνδεσμος καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο ποδοσφαιριστής από μερίδα οπαδών του Αιγάλεω και μάλιστα κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου, καθώς όπως λέει η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Ξυλοδαρμός διαιτητή

Μία μέρα νωρίτερα άγνωστοι ξυλοκόπησαν άγρια τον Χρήστο Γενναίο (βοηθός διαιτητής, που είχε ακυρώσει γκολ του Οκκά στον αγώνα της Τούμπας) και προκάλεσαν σοβαρότατες υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό του. Το περιστατικό αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα τακτικών οργανωμένου εγκλήματος, που εμφανίζονται πλέον όλο και πιο συχνά...

Στα αμιγώς αγωνιστικά η 24η μέρα επιφύλασσε νέες εκπλήξεις και ανατροπές. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πουρλιοτόπουλου και έτσι παραχώρησε ισοπαλία στον Αρη. Ο Ολυμπιακός δεν... επέστρεψε το πράσινο δώρο. Κέρδισε τον Ιωνικό, δείχνοντας χαρακτήρα («γύρισε» το ματς) αλλά και θέαμα κατά διαστήματα. Η ΑΕΚ προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει στη Χαλκηδόνα και έχασε μια ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη, από προχτές. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Ξάνθη και πέρασε 4ος. Σημαντικό... ευρωπαϊκό βήμα και από το Αιγάλεω που κέρδισε τον Ηρακλή. Ομως το πλέον αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η ειλικρίνεια του Κωφίδη: «Ηταν ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζει και την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Χωρίς ρυθμό, καλούς συνδυασμούς, φάσεις και φαντασία»...

Ο Πανιώνιος κέρδισε την Κέρκυρα και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για το ΟΥΕΦΑ. Αντίθετα οι Φαίακες, μάλλον αποχαιρέτησαν οριστικά την κατηγορία. Πολύ δύσκολα δε θα τους κάνει παρέα ο Εργοτέλης που έχασε από τον ΟΦΗ. Ιδανική αυτόχειρας η Καλαμαριά κατάφερε να χάσει, αφού δέχτηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις από την Καλλιθέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ