Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
«Διπλό χτύπημα» της Μαριέττας...

... είχαμε τις προηγούμενες μέρες με συνεντεύξεις στην «Καθημερινή», στη ΝΕΤ και με Κυβερνητική Επιτροπή με θέμα την Παιδεία.

Φαίνεται ότι μια βδομάδα πριν τις φοιτητικές εκλογές, και στο φόντο των μαζικών κινητοποιήσεων των φοιτητών όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση βγήκε για τα καλά στο σεργιάνι για να διαφημίσει το νόμο για την αξιολόγηση -κατηγοριοποίηση, αλλά και να βοηθήσει τους συνεργούς της, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, ενόψει των ερχόμενων φοιτητικών εκλογών.

Το νέο «επιχείρημα» που πλασάρουν στους φοιτητές και τις οικογένειές τους είναι: «Αν η Ελλάδα μείνει έξω από το ευρωπαϊκό σύστημα διασφάλισης της ποιότητας, τότε οι φοιτητές μας θα παίρνουν ένα πτυχίο δεύτερης κατηγορίας, ένα "επαρχιακό" πτυχίο που δε θα αναγνωρίζεται στο εξωτερικό...».

Αυτό αναμασάνε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στις σχολές. Η κατρακύλα τους στο ψέμα δεν έχει πάτο!! Δε μας λένε ότι με την αξιολόγηση τα πτυχία μας θα ισοπεδωθούν στο επίπεδο των τρίχρονων Bachelor και των «πιστοποιητικών» των ΙΕΚ-ΚΕΣ.

Η υπουργός άλλωστε δήλωσε για τα ΚΕΣ ότι: στο βαθμό που θα τα ελέγχουμε είμαστε διατεθειμένοι να τα αναγνωρίσουμε!

Ταυτόχρονα βέβαια η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να τονίσει ότι την αντιεκπαιδευτική θύελλα δεν τη σηκώνει μόνη της. Εχει άξιους συνεργάτες...

Μέλι έσταζε το στόμα της υπουργού για τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ!...Είναι εξαιρετική η στάση του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στο διάλογο... έχουμε συμφωνήσει για τα μη-κρατικά (ιδιωτικά) πανεπιστήμια... η Μπολόνια είναι δέσμευση από την προηγούμενη κυβέρνηση και εμείς συνεχίζουμε την υλοποίησή της...

Για το «πάπλωμα» δηλαδή οι ψευτο-καυγάδες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Και αν ΝΔ συμφωνεί με ΠΑΣΟΚ

και ΝΔ συμφωνεί ΔΑΠ

και ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με ΠΑΣΠ τότε συνεπάγεται ότι ΔΑΠ συμφωνεί με ΠΑΣΠ και στις 13 Απρίλη αξίζει και στους δύο ένα καλό μαύρισμα!!

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Στις 13 Απρίλη στέλνουμε μήνυμα: Ισχυρή Πανσπουδαστική!

Κάνει «μπαμ» η στάση της ΔΑΠ!

Η ΔΑΠ επιβεβαιώνει και με τη στάση της στο απερχόμενο ΚΣ της ΕΣΕΕ, την πρόθεσή της να... «βάλει το χεράκι της» ώστε οι εκλογές να μην αποτυπώσουν τους πραγματικούς συσχετισμούς στους σπουδαστικούς συλλόγους. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τελικά την απόφαση του ΚΣ της ΕΣΕΕ για τη διεξαγωγή των φετινών εκλογών, γιατί διαφωνούσε με την πρόταση να ψηφίζουν οι σπουδαστές με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας;

Η ΠΚΣ κατάφερε μετά από ισχυρές πιέσεις, να παρθεί απόφαση από το απερχόμενο ΚΣ της ΕΣΕΕ, που να διασφαλίζει τους στοιχειώδεις όρους για να μπλοκαριστεί κάθε προσπάθεια νοθείας.

Είναι υπόθεση του συνόλου των σπουδαστών να υπερασπιστούν αυτή την απόφαση, να υπερασπιστούν το αδιάβλητο της διαδικασίας, να στείλουν μήνυμα για ισχυρούς συλλόγους, μαζικό διεκδικητικό κίνημα, με ισχυρή Πανσπουδαστική!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ