Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Εμπορικά... υποπροϊόντα

Με φιέστες τύπου Γιουροβίζιον επιχειρεί ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, όπως φαίνεται, ν' αναδείξει τον πολιτισμό μας (!) και μάλιστα εκτός των συνόρων της χώρας...

Παρότι και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη Γιουροβίζιον, εντούτοις χτες εμφανίστηκε υπέρμαχος του διαγωνισμού επικαλούμενος όχι μόνο την εμπορικότητά του, αλλά και ισχυριζόμενος ότι ούτε λίγο ούτε πολύ αρέσει στον κόσμο. Με αυτό το σκεπτικό βέβαια και με βάση φυσικά τις αμφισβητούμενες μετρήσεις της AGB, θα μπορούσε για παράδειγμα η κρατική τηλεόραση να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της και το...Fame story ή το Survivor. Μετά φυσικά δε θα υπήρχε καμία «σωτηρία» για τους Ελληνες τηλεθεατές με τ' απορρίμματα που τους «προσφέρονται» αφειδώς από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σημαία της αυτό το διάστημα έχει κάνει η ΕΡΤ το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, ένα πανηγύρι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Για τη Γιουροβίζιον μίλησε χτες ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΡΤ και ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Χουλιάρας. Ο Χρήστος Παναγόπουλος δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι η Γιουροβίζιον είναι ένα «εμπορικό προϊόν» το οποίο, όμως, η ΕΡΤ πρέπει να το «διαχειρίζεται», αφού «αρκετός κόσμος ασχολείται μ' αυτό το γεγονός». Ο Χρήστος Παναγόπουλος επιτέθηκε και σε μερίδα του Τύπου και εντύπων που βάλλουν κατά του προσώπου του με αφορμή τη Γιουροβίζιον και με αιχμές ότι τα «κακόβουλα σχόλια» ενδεχομένως εξυπηρετούν και «άλλους σκοπούς».

Η ΕΡΤ, όπως μας είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ, χτες, οι υπεύθυνοί της, περιμένει τη Γιουροβίζιον για να λύσει ενδεχομένως και το οικονομικό της πρόβλημα! Αλλωστε το θέμα των εσόδων ήταν ένα από τα επιχειρήματα του Χρήστου Παναγόπουλου, στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει το «εμπορικό προϊόν» της Γιουροβίζιον, ενώ ως γνωστό άλλος είναι ο ρόλος της ΕΡΤ.

Τα έσοδα από τη Γιουροβίζιον, όπως είπε ο Χρήστος Παναγόπουλος, θα είναι 1 εκατ. ευρώ ενώ τα έξοδα θα ανέλθουν σε 600.000 ευρώ. Ιδιαίτερο βάρος για την προβολή της χώρας μας έχει δοθεί στο εξωτερικό σε συνεργασία με τον ΕΟΤ. «Καλώς ή κακώς» είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ είναι «εμπορικό προϊόν» και η χώρα μας μέσα από το τραγούδι της Γιουροβίζιον προβάλλεται και από μεγάλα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα. Ο Γιώργος Χουλιάρας αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στα οικονομικά θέματα, υπογραμμίζοντας κι αυτός το οικονομικό όφελος της κρατικής τηλεόρασης, αλλά και το ότι με αυτό τον τρόπο προβάλλεται η χώρα μας στο εξωτερικό. Τα έσοδα θα είναι από χορηγίες και συγκεκριμένα 450.000 ευρώ από την ΤΙΜ και 89.000 ευρώ από Telenoting, ενώ προβλέπεται ότι θα υπάρχουν και 400.000 ευρώ από διαφημιστικά έσοδα. Οσο για την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, ο πρόεδρος της ΕΡΤ διευκρίνισε ότι αμείβεται μηνιαία με 14.000 ευρώ όπως είχε συμφωνηθεί, για τις εμφανίσεις της στην κρατική τηλεόραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ