Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ

Συνεχίζεται ο χορός των εκβιασμών από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ ενόψει των φοιτητικών εκλογών. Η προσπάθεια των κυβερνητικών παρατάξεων να εξαγοράσουν τις συνειδήσεις των φοιτητών και των σπουδαστών, να τους κάνουν συνένοχους στην πολιτική της υποβάθμισης των σπουδών τους, δεν έχει τελειωμό.

Νέα κρούσματα εμφανίζονται καθημερινά. Εχουν κάνει τον εκβιασμό επιστήμη...

Τρεις τουλάχιστον σπουδαστές της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν στην Πανσπουδαστική ότι η ΠΑΣΠ έχει στήσει μηχανισμό ρουσφετιού με μερίδα καθηγητών. Οι καθηγητές, σύμφωνα με τις καταγγελίες, «προτρέπουν» τους σπουδαστές - που φτάνουν στα γραφεία τους «συστημένοι» από παρατάξεις - να πάρουν συγκεκριμένες εργασίες και μαθήματα, που θα τους βοηθήσουν για να πάρουν πτυχίο και υπόσχονται υψηλή βαθμολογία και διευκολύνσεις. Και επειδή τα πράγματα «ζορίζουν» για ΔΑΠ και ΠΑΣΠ όσο πλησιάζουν οι σπουδαστικές εκλογές, οι ΠΑΣΠίτες της ΣΕΥΠ βάζουν τώρα τους συγκεκριμένους καθηγητές να παίρνουν τηλέφωνα τους σπουδαστές για να τους «υπενθυμίσουν» την εξυπηρέτηση και να τους εκβιάσουν να μπουν στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ!

Στο ΕΜ Πολυτεχνείο, ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εκλεγεί με τη στήριξη της ΠΑΣΠ) βρήκε μέλος του ψηφοδελτίου της Πανσπουδαστικής και το «συμβούλεψε» λέγοντάς του: «τι δουλιά έχεις με την ΠΚΣ και τους Κνίτες, πρέπει να βγεις από το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής»! Γιατί όμως ενοχλεί τον κύριο πρόεδρο τόσο πολύ η αγωνιστική στάση και διάθεση των φοιτητών; Γιατί τον ενοχλεί η συμμετοχή τους στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής; Ποιας παράταξης το συμφέρον άραγε εξυπηρετεί..;

Ετσι «πείθουν» ΔΑΠ και ΠΑΣΠ... Εχουν βάλει «λυτούς και δεμένους» να τρομοκρατήσουν και να εξαγοράσουν τους σπουδαστές! Ε, ρε «μαύρο» που τους χρειάζεται στις 13 Απρίλη!

Αξίζει να τους πούμε ένα περήφανο «όχι»! Δε λαδωνόμαστε, δεν πουλάμε την αξιοπρέπειά μας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ