Τετάρτη 13 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
«Ασφαιρες» αντιδράσεις για τη σωτηρία της παραλίας

Απέφυγε να ταχθεί με σαφήνεια υπέρ της αλλαγής του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος της παραλίας του Μοσχάτου (η οποία έχει περιέλθει στα «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ»), όπως επέμεινε η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Μοσχάτου»

Τις ευθύνες που της αναλογούν για το ενδεχόμενο μεταολυμπιακής χρήσης της παραλίας του δήμου από ιδιώτες, κίνδυνος που απορρέει για όλους τους Ολυμπιακούς χώρους που περνούν στη δικαιοδοσία της «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ», επιχειρεί να καλύψει η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου, η οποία μόλις προχτές συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο για το θέμα.

Η ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, με αίτημα τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των αθλητικών εγκαταστάσεων που προβλέπεται να κατασκευαστούν στην περιοχή, δεν αναιρεί ασφαλώς την απραξία ετών, τόσο της διοικούσας δημοτικής παράταξης, όσο και της πλειοψηφούσας αντιπολίτευσης, στις σαφείς προθέσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για εμπορευματοποίηση των Ολυμπιακών χώρων, όπως ακριβώς δρομολογείται σήμερα με κυβερνητικό νομοσχέδιο. Κι αυτό την ώρα που, η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Μοσχάτου» (ΔΑΣΜ) είχε επανειλημμένα «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου», υπογραμμίζοντας την επιτακτικότητα ενημέρωσης και κινητοποίησης των δημοτών.

Εξόφθαλμες ωστόσο ήταν οι αντιφάσεις που διέκριναν την τοποθέτηση του δημάρχου Τ. Παπαντώνη, ο οποίος - αν και... υπεραμυνόμενος της παραχώρησης στο δήμο των εγκαταστάσεων - διευκρίνισε ότι η παράταξή του δεν είναι αντίθετη στην «εκμετάλλευση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων», προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για τη συντήρησή τους. Διασαφηνίζοντας μάλιστα τι εννοεί, αναφέρθηκε στη χρήση ως συνεδριακού κέντρου των εγκαταστάσεων του ταε κβο ντο, αλλά και των καταστημάτων που θα γίνουν στο χώρο του γηπέδου του Μπιτς Βόλεϊ.

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τ. Νικολόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΣΜ. Καυτηριάζοντας το ότι οι εργαζόμενοι χρυσοπλήρωσαν τις Ολυμπιακές κατασκευές και τώρα καλούνται να πληρώνουν και πάλι για να τις χρησιμοποιούν.

Ο Θ. Πουντίδης, επίσης δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΣΜ, επέμεινε στην ανάγκη να αποτελέσουν όλοι οι Ολυμπιακοί χώροι δημόσια περιουσία και να μην περάσουν στη δικαιοδοσία μιας Ανώνυμης Εταιρείας, με τον κίνδυνο της μετοχοποίησής τους. Να συσταθεί κρατικός φορέας διαχείρισης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) και της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και να εξασφαλιστεί η δωρεάν πρόσβαση του λαού. Ζητήματα στα οποία οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις απέφυγαν να τοποθετηθούν. Χωρίς βέβαια να σταματήσουν να διαμαρτύρονται για τα «άδεια δημοτικά ταμεία», αλλά και χωρίς να θίξουν τα υπέρογκα χρέη της πολιτείας προς τους φορείς της ΤΑ. Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των δημάρχων Καλλιθέας και Π. Φαλήρου, Κ. Ασκούνη και Δ. Χατζιδάκη αντίστοιχα.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής για την παρακολούθηση της εξέλιξης του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ