Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στην Αθήνα ο αρχιελεγκτής του ΟΟΣΑ

Στις επαφές που θα έχει με κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες (ΠΑΣΟΚ, ΣΕΒ κλπ.) ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, αναμένεται να κάνει και τις σχετικές συστάσεις για τα «διαρθρωτικά» κλπ.

«Διαβουλεύσεις» με κυβερνητικούς παράγοντες, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και τη διοίκηση των μεγαλοβιομηχάνων θα έχει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ντ. Τζόνστον, ο οποίος από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή επισκέπτεται τη χώρα μετά από επίσημη πρόσκληση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη. Ο γενικός γραμματέας του ιμπεριαλιστικού Οργανισμού έρχεται να εποπτεύσει την πολιτική της κυβέρνησης και την πιστή εφαρμογή των νέων «διαρθρωτικών» μέτρων που έρχονται στην κατεύθυνση της περαιτέρω στήριξης και ενίσχυσης των ισχυρών, ντόπιων και ξένων, επιχειρηματικών ομίλων.

Η επίσκεψη του επικεφαλής του ΟΟΣΑ έρχεται σε μια στιγμή που οι κυβερνώντες, με τη στήριξη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανοίγουν και πάλι ζήτημα κατεδάφισης των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ με το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις συμπράξεις ανάμεσα στο κράτος και τους ιδιώτες, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις διεθνών κέντρων και οργανισμών, έρχεται να εκχωρήσει και νέο ζωτικό χώρο στο μεγάλο κεφάλαιο. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι έτοιμο προς κατάθεση, ενδεχομένως και μέχρι το τέλος της βδομάδας, δηλαδή κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκπροσώπου του ΟΟΣΑ στη χώρα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και με άλλους υπουργούς, καθώς επίσης και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ...χάρη του θα φτάσει και στη Βουλή, όπου θα μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Στην ατζέντα των συναντήσεών του με εκπροσώπους κρατικών φορέων και του μεγάλου κεφαλαίου βρίσκονται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, η Δήμαρχος Αθηναίων και ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Για σήμερα Τρίτη, προγραμματίζεται στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σύσκεψη της διυπουργικής Επιτροπής αποκρατικοποιήσεων. Προς παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο είναι, ανάμεσα σε άλλα, νέα μετοχικά πακέτα εταιριών όπως ο ΟΠΑΠ, η Εμπορική Τράπεζα (οι «λύσεις για την οποία είναι σχεδόν έτοιμες), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Ολυμπιακή Αεροπορία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ