Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαγιάτικες πρεμιέρες

«4 Ever» στο θέατρο«Ιλίσια - Βολανάκης»
«4 Ever» στο θέατρο«Ιλίσια - Βολανάκης»
Από τις 7 του Μάη και μόνο για 20 παραστάσεις, ανεβαίνει, στον Κάτω Χώρο του «Θεάτρου του Νέου Κόσμου», το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Επανασύνδεση». Μετάφραση Δημήτρης Καταλειφός - Δήμος Κουβίδης, σκηνοθεσία Δημήτρης Καταλειφός, με τη συνεργασία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Εύα Μανιδάκη. Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Καλλιμάνη.

Δεκαετία του '70 στην Αμερική. Μια κόρη συναντά τον πατέρα της 20 χρόνια μετά το χωρισμό του από τη μητέρα της. Εκείνος είναι βετεράνος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, πρώην αλκοολικός και προσπαθεί να ορθοποδήσει από την αποτυχημένη προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Η κόρη είναι παντρεμένη μ' έναν άντρα που πολέμησε στην Κορέα και ο γάμος της περνάει κρίση. Στη συνάντηση αυτή πατέρας και κόρη προσπαθούν να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο και να επουλώσουν τα τραύματα που κουβαλούν από τη διαλυμένη οικογένεια.

Το θέατρο «Σημείο» ετοιμάζει το έργο του Χ. Πίντερ «Προδοσία», το πολυβραβευμένο έργο, ένα χρονικό μιας ερωτικής σχέσης, που θα παρουσιαστεί το Μάη. Ο Χ. Πίντερ, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς, χρησιμοποιεί πολύ συχνά μια βίαιη, κρυπτική γλώσσα, γεμάτη υπονοούμενα και υπαινιγμούς για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα απειλής, μια αυξανόμενη ένταση των προσώπων. Η απιστία, ο έρωτας, η φιλία και οι διαρκείς προδοσίες ανάμεσα στα τρία πρόσωπα δημιουργούν ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό στιγμών, γεγονότων και απατηλών καταστάσεων. Το έργο θα παρουσιαστεί σε μετάφραση Εύας Γεωργουσοπούλου, σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή. Παίζουν: Ιωάννα Μακρή, Γεράσιμος Δεστούνης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος.

  • Μετά την περσινή επιτυχία του, το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου «4 EVER» ανεβαίνει ξανά για 20 μόνο παραστάσεις στο θέατρο «Ιλίσια - Βολανάκης» από τις 5/5, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα. Θέμα του έργου, ο παντοτινός (;) έρωτας. Ενα ζευγάρι 30 και κάτι, παντρεμένοι, με παιδιά, ζουν και εργάζονται μαζί, όσο θυμούνται τους εαυτούς τους... Μια νύχτα με καταιγίδα, σ' ένα μπανγκαλόου, δίπλα στη θάλασσα, θα ειπωθούν πολλά, θα πληγωθούν πολύ. Θα ζήσουν μια νύχτα «σαρκοβόρα», τίποτα όμως δε θα λυθεί... Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, η μουσική επιλογή του Κώστα Μπόρση από τους «FILM». Παίζουν: Ντίνα Αβαγιανού, Νίκος Αρβανίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ