Τετάρτη 24 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
Τηλεόραση
Από τον Σκορτσέζε στον Κόπολα

Ο Πολ Νιούμαν και ο Τομ Κρουζ σε μια σκηνή από την ταινία «Το χρώμα του χρήματος» (MEGA 00.15)
Ο Πολ Νιούμαν και ο Τομ Κρουζ σε μια σκηνή από την ταινία «Το χρώμα του χρήματος» (MEGA 00.15)
Η αμερικανική ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Το χρώμα του χρήματος», που θα παρουσιαστεί από το MEGA στις 00.15, κυριαρχεί στην αποψινή ενδιαφέρουσα κινηματογραφική βραδιά. Ο Εντι Φαστ Νέλσον, ο διάσημος τζογαδόρος, έχει γεράσει και έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση. Ομως μια μέρα δέχεται να γίνει ο μέντορας ενός νεαρού που θέλει να μάθει όλα τα μυστικά της δουλιάς. Τον παίρνει υπό την προστασία του και αρχίζει να τον... εκπαιδεύει. Η συνεργασία του όμως με τον ταλαντούχο μαθητή του, γίνεται προβληματική, όταν ο τελευταίος αρχίζει να παίζει όχι για να κερδίσει χρήματα αλλά για την ηδονή που του προσφέρει το παιχνίδι. Με τη γνωστή δεξιοτεχνία του, ο σκηνοθέτης καταγράφει τις έμμονες ιδέες που διακατέχουν τους ήρωές του, τα πάθη τους που τους συγκλονίζουν την ψυχή και το οδοιπορικό προς την απολύτρωσή τους. Ο Πολ Νιούμαν τιμήθηκε επιτέλους με το «Οσκαρ» ερμηνείας. Πλάι του, ο Τομ Κρουζ.

Από την ΝΕΤ στις 22.00 «Επαναστάτες χωρίς αύριο» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Μια διαφοροποιημένη εκδοχή του «Επαναστάτη χωρίς αιτία», επικεντρωμένη όμως στο κοινωνικό πλαίσιο που οδηγεί τη νεολαία στην αυτοκαταστροφική εξέγερση. Με τους: Ματ Ντίλον, Πάτρικ Σουέζι, Ραλφ Μάτσιο και Τομ Κρουζ.

Από την ΕΤ 1 στις 22.00 «Υψωμα 33» του Δ. Κουτσιουμπασάκου.

Η ταινία είναι γυρισμένη με εντυπωσιακή αφηγηματικότητα και με μεγάλη αμεσότητα και καταφέρνει να αποδώσει τέλεια τον στρατιωτικό μικρόκοσμο γι' αυτό και τιμήθηκε με με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ της Δράμας. Η υπόθεση έχει κάπως έτσι: Σε ένα απομονωμένο φυλάκιο, σε κάποιο ακριτικό νησί του Αιγαίου, εξελίσσεται μια κόντρα ανάμεσα σε ένα νεοσύλλεκτο και σε έναν δόκιμο φαντάρο. Η άλλοι στρατιώτες είναι ο χορός της τραγωδίας που «τραγουδά» τον πόλεμο μεταξύ των δυο νέων ανδρών, ένα πόλεμο που κάποια στιγμή θα πάρει άλλη μορφή μετά από μια σύντομη και ονειρική εμφάνιση μιας βοσκοπούλας. Με τους: Στ. Κατρούλη, Τ. Τοσίτσα, Ευτ. Γιακουμή. Σπύρο Φωκά.

Και από το SEVEN στις 22.00 θα παρουσιαστεί η ταινία του Χένρι Κόστερ: «Ο Γενικός επιθεωρητής» βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Γκόγκολ. Μια απολαυστική ταινία με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Ντάνι Κέι, σε μια από τις πιο καλές στιγμές της καριέρας του.

Από τον ALPHA στις 00.30 «Το ψωνιστήρι» του Γοϊλιαμ Φρίντκιν. Για να ανακαλύψει ένα μανιακό δολοφόνο ένας μικρός αστυνομικός παριστάνει τον γκέι. Σιγά σιγά όμως, αρχίζει να επηρεάζεται από το νέα του «ταυτότητα» και το νέο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται. Με την εξαιρετική ερμηνεία του Αλ Πατσίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ