Τετάρτη 24 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
Τηλεόραση
Πληροφόρηση και προστασία των ανηλίκων

«Η κοινωνία της πληροφόρησης: Η προστασία των ανηλίκων στα οπτικοακουστικά μέσα», είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιεί σήμερα στο Ζάππειο το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ). Το ΙΟΜ πραγματοποίησε έρευνα για την προστασία των ανηλίκων στα οπτικοακουστικα μέσα, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της σημερινής ημερίδας. Η προστασία των ανηλίκων, με δεδομένο ότι ο μέσος όρος παιδικής τηλεθέασης στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, για παιδιά από 6 έως 14 ετών ξεπερνάει τις δυόμισι ώρες ημερησίως, γίνεται σήμερα πιο επιτακτική με την εμφάνιση και λειτουργία της ψηφιακής τηλεόρασης.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει μ' έναν εκπρόσωπο των άμεσα ενδιαφερομένων, μ' ένα, δηλαδή, παιδί ηλικίας 12 ετών, που θα περιγράψει τη σχέση του με την τηλεόραση. Τις εργασίες της εκδήλωσης θα κηρύξει ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας. Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΙΟΜ Ολγα Κλειαμάκη θα παρουσιάσει την έρευνα, ενώ αμέσως μετά το λόγο θα πάρουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης και η υπεύθυνη της μελέτης δικηγόρος Μαρία Κωστοπούλου.

Για την προστασία των ανηλίκων, θα μιλήσουν εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων, όπως ο πρόεδρος της ΕΡΤ Παναγιώτης Παναγιώτου, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Βάσω Αρτινοπούλου, εκπρόσωπος του Ανώτερου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Γαλλίας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Αντώνης Ρουπακιώτης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ