Τετάρτη 27 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΑΜΕ παντού!

Με στόχο να έρθουν σ' επαφή με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους στους χώρους δουλιάς των τεσσάρων θεσσαλικών νομών. Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, υπογραμμίζεται η ανάγκη της ταξικής αντεπίθεσης για την απόκρουση της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου, αλλά και για την ανατροπή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Σε αυτή την κατεύθυνση, τονίζεται ότι ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς μπορεί ν' αποτελέσει έναν αγωνιστικό σταθμό και, ταυτόχρονα, μια νέα αφετηρία αγώνων.

Χτες και προχτές, στελέχη του ΠΑΜΕ και της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, (ΕΚΛ), περιόδευσαν σε πάνω από 15 χώρους δουλιάς, ιδιαίτερα σε Σούπερ - Μάρκετ και τράπεζες και συζήτησαν με εκατοντάδες εργαζόμενους. Με πιο εντατικούς ρυθμούς θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις τις επόμενες μέρες, βάσει συγκεκριμένου προγράμματος. Ανάλογη «δουλιά» προγραμματίζεται και στους υπόλοιπους νομούς.

Με δήλωσή του στο «Ρ» ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ, σημειώνει ότι η εμπειρία από τις εξορμήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνει ότι βρίσκει μεγάλη αποδοχή το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ κι επισημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι εκφράζουν τη διαφωνία τους, αλλά και την οργή τους για τη στάση της πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία, αντί να σταθεί στο πλευρό τους, υπηρετεί τα συμφέροντα των αντιπάλων της εργατικής τάξης, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αγωνιστικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε κάθε νομό, διοργανώνουν και άλλες εκδηλώσεις.

Στη Λάρισα, στις 10 Μάη πραγματοποιείται εκδήλωση αφιερωμένη στη νεολαία, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, προβολή ταινίας και έκθεση φωτογραφίας, ενώ, στις 13 Μάη, θα γίνει εκδήλωση για τους μετανάστες.

Στο Βόλο, στις 9 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Ηρώο στην παραλία, θα γίνει συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια, και την επομένη, 10 Μάη, στις 7:30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου, αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι.

Στα Τρίκαλα, στις 6 Μάη, εκδήλωση για την εργαζόμενη νοσηλεύτρια και στις 9 Μάη για την εργαζόμενη γυναίκα, ενώ την παραμονή της Πρωτομαγιάς η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Γυναικών διοργανώνουν συναυλία.

Στην Καρδίτσα, στις 9 Μάη, στις 8.30 στο «Παυσίλυπο», το ΠΑΜΕ μαζί με άλλους φορείς διοργανώνουν εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη.

Η αγωνιστική δράση θα κορυφωθεί με τααπεργιακά συλλαλητήρια, στις 11 Μάη, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής, που θα γίνουν: Στη Λάρισα, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, στην Καρδίτσα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πλαστήρα («Παυσίλυπο») και στα Τρίκαλα στις 10.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ