Σάββατο 30 Απρίλη 2005 - Κυριακή 1 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών, υποχώρησε τον Απρίλη ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board, σημειώνοντας πτώση για τρίτο διαδοχικό μήνα. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε στις 97,7 μονάδες έναντι 103 μονάδων - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων - το Μάρτη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2004.

ΓΑΛΛΙΑ: Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, υποχώρησε τον Απρίλη ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία, καθώς η αύξηση του κόστους του πετρελαίου επηρέασε τις δαπάνες των καταναλωτών και τα εταιρικά κέρδη. Ο δείκτης, μετά από έρευνα σε 2.000 βιομηχανίες, υποχώρησε στο 97 και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβρη του 2003, από 101 που ήταν το Μάρτη, σύμφωνα το Ινστιτούτο Insee.

ΚΕΡΔΗ BP: Η BP, η δεύτερη σε μέγεθος πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο, βάσει χρηματιστηριακής αξίας, υπερέβη τις προβλέψεις αναλυτών, ανακοινώνοντας μια αύξηση 29% της κερδοφορίας πρώτου τριμήνου, χάρη των υψηλών τιμών πετρελαίου. Εξαιρουμένων εκτάκτων εσόδων, όπως τα κέρδη από πωλήσεις ενεργητικού 535 εκατ. δολαρίων, τα καθαρά αποτελέσματα αυξήθηκαν στα 4,96 δισ. δολάρια, έναντι 3,5 δισ. δολαρίων του προηγούμενου έτους και 4,33 δισ. δολαρίων αρχικών προβλέψεων αναλυτών. Οπως αναμενόταν, το ανοδικό ρεύμα των τιμών του πετρελαίου και το τμήμα εξόρυξης και παραγωγής αερίου (E&P) ήταν η βασική κινητήριος δύναμη στα κέρδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ