Σάββατο 30 Απρίλη 2005 - Κυριακή 1 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Κασπάροβ κατά Κράμνικ
  • Ιπτάμενη σκακιέρα κατά Κασπάροβ
  • Το 15ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας στην Καβάλα

Ο Γκάρι Κασπάροβ σε αναμονή για φιλική παρτίδα σε υπαίθρια σκακιέρα. Για κάθε ενδεχόμενο...
Ο Γκάρι Κασπάροβ σε αναμονή για φιλική παρτίδα σε υπαίθρια σκακιέρα. Για κάθε ενδεχόμενο...
Εστω και αργά και προκειμένου να κατηγορήσει τον συμπατριώτη του Βλαντιμίρ Κράμνικ, παραδέχτηκε, για πρώτη φορά από το 2000, ότι το περιβόητο και χρηματοδοτούμενο από τους «Times» του Λονδίνου ματς Κασπάροβ - Κράμνικ, δεν ήταν επίσημο και δεν είχε την έγκριση της FIDE!

Επρεπε να περάσουν 12 χρόνια από τότε, να έχει εγκαταλείψει την ενεργό σκακιστική δράση, για να παραδεχτεί τα παραπάνω και να μας θυμίσει ότι το 1993 είχε αποχωρήσει από τη FIDE o Κασπάροβ...

Δικαιολογημένες, λοιπόν, οι αντιδράσεις του σκακιστικού κόσμου, κατά του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Γκάρι Κασπάροβ. Πρόσφατα, «αγανακτισμένος» θαυμαστής του Ρώσου Γκραν - Μετρ (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες) ...πέταξε καθ' οδόν μια σκακιέρα στο κεφάλι του, με το αιτιολογικό ότι ζημιώνει την ανάπτυξη του παγκόσμιου σκακιού και ενισχύει την πολιτική... Βέβαια, οι φήμες δε διευκρινίζουν αν η σκακιέρα που έφαγε στο κεφάλι ο Κασπάροβ ήταν... πλαστική ή ξύλινη, γεγονός όμως είναι ότι αυτές οι φήμες έκαναν τη δουλιά τους, διαφημίζοντας τις νέες δραστηριότητες του!..

* Στο 14ο Ανοιχτό Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας θα ενσωματωθούν το 15ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας Αντρών και το 8ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών. Οι αγώνες θα γίνουν από 12 μέχρι 19 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας - Ερυθρού Σταυρού 15.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ