Σάββατο 30 Απρίλη 2005 - Κυριακή 1 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Χωρίς ανάπαυλα

Με καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις «οργώνουν», χωρίς καμιά ανάπαυλα, τους χώρους δουλιάς και τις εργατογειτονιές, για να φτάσει το πρωτομαγιάτικο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε κάθε εργάτη και εργάτρια. Παράλληλα, επιδιώκει να δυναμώσει τη συσπείρωση και νέων δυνάμεων στο ΠΑΜΕ, να μαζικοποιήσει τα συνδικάτα, στην πορεία προς την κορυφαία γιορτή της εργατικής τάξης.

Την ερχόμενη εβδομάδα, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί τις εξής - ανάμεσα στις άλλες - εξορμήσεις και περιοδείες στην Αθήνα: την Τρίτη 3 Μάη, στο «Δρακουλάκη», στην «Ευρωκάλ», στο «Σκλάβο», στην ΠΥΡΚΑΛ, στα καταστήματα του Περιστερίου, στα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας και στα φαρμακεία του κέντρου. Την Τετάρτη 4 Μάη, στη «Φολί - Φολί», στη «Φυρογένης», στην «Κάζης», στα καταστήματα του Αιγάλεω, στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ» και στις φαρμακαποθήκες του κέντρου. Την Πέμπτη 5 Μάη, στα καταστήματα στο Ιλιον και την Παρασκευή 6 Μάη στα καταστήματα των Αγ. Αναργύρων και στα ξενοδοχεία «Κάραβελ» και «Χίλτον». Δεκάδες ακόμα εξορμήσεις προγραμματίζονται σε χώρους δουλιάς όπως στους ΟΤΑ, στην Υγεία, στις οικοδομές, στα εργοτάξια και αλλού.

Πολύμορφες εκδηλώσεις

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται και οι κεντρικές εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά. Συγκεκριμένα:

  • Εργάτη τον εργάτη, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ φτάνει σε κάθε χώρο δουλιάς
    Εργάτη τον εργάτη, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ φτάνει σε κάθε χώρο δουλιάς
    Στις 8 του Μάη, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ οργανώνει τον 1ο Εργατικό Αγώνα Δρόμου και καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να πάρουν μέρος. Ο αγώνας δρόμου θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και θα καταλήξει στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Πρωτομαγιά στην Ελλάδα.
  • Την Τρίτη 10 Μάη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η Υγιεινή και Ασφάλεια. Η οπτική των ταξικών συνδικάτων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Εσπέρια - Παλλάς» (Σταδίου 22), στις 6.30 το απόγευμα. Το ΠΑΜΕ σημειώνει στο κάλεσμά του ότι «η εκμηδένιση του επαγγελματικού κινδύνου, η ουσιαστική βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και των συνθηκών δουλιάς είναι άρρηκτα δεμένες με τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο συνδικαλιστικό επίπεδο και την άμεση αμφισβήτηση των ευρωενωσιακών μονόδρομων».
  • Την ίδια μέρα (10 Μάη), η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ανατολικής Αττικής συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η γυναίκα στο Εργατικό Κίνημα και τους Λαϊκούς Αγώνες». Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών (Φιλαδέλφειας και Μπόσδη) στις 7.30 το απόγευμα. «Ζωντανεύουμε τους αγώνες της Εργατικής Τάξης μέσα από τις γυναικείες μορφές που ξεχώρισαν διεκδικώντας τα δίκια της ζωής», σημειώνεται στην πρόσκληση.
  • Στις 25 Μάη, το πρόγραμμα του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς κλείνει στη Μεγαλόπολη με την εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλιάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ