Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΟΥ ΓΕΡΑΜΑΝΗ ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθήνας Μιχάλης Κ. Κούβαρης πρόσφερε 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

  • Επίσης στη μνήμη του Πάνου Γεραμάνη και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, ο δημοσιογράφος Αρης Σκιαδόπουλος πρόσφερε στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης (ΕΠΟΝ) ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Χρ. ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 3 Δεκέμβρη 2003, γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Νέα Χαραυγή Κοζάνης. Λοχαγός, με τον Αρη Βελουχιώτη υπηρέτησε σε μυστικές αποστολές. Στον Εμφύλιο, στις μάχες του Βίτσι, με άλλους τρεις μαχητές αντιμετώπισαν πολυάριθμο αντίπαλο και αφού είπε στους άλλους να φύγουν, έμεινε μόνος να συνεχίσει τη μάχη. Γλιστρώντας μέσα από τα τανκς του αντίπαλου, κατόρθωσε να ξεφύγει και να επιστρέψει στο Τμήμα του.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, δούλεψε στις οικοδομές και σε εργοστάσιο. Εκεί παντρεύτηκε και δημιούργησε οικογένεια.

Στις 8 Νοέμβρη 2004 έφυγε από τη ζωή και η σύζυγός του ΖΩΗ Μπακλαβά - ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία γεννήθηκε στο χωριό Γκριζάνο Τρικάλων το 1928. Υπήρξε αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ στα Τμήματα του Χ. Φλωράκη. Στην Τασκένδη εργάστηκε σε διάφορες δουλιές έως τον επαναπατρισμό της οικογένειας.

Χρήστος Γιαννέζος
Χρήστος Γιαννέζος
Στη μνήμη τους τα παιδιά τους Χρήστος και Γιώργος και τα εγγόνια τους προσφέρουν 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

H Νίτσα Μαρκάτου και η Παυλίνα Κούτση, τιμώντας τη μνήμη του ανιψιού τους ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ο οποίος έφυγε απρόσμενα από τη ζωή στις 28 Απρίλη 2005 - Μεγάλη Πέμπτη - προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ, ο οποίος πέθανε στις 4 Ιούνη 1999, σε ηλικία 82 χρόνων, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού, στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και συμμετείχε δραστήρια στους κατοπινούς λαϊκούς αγώνες. Για τη δραστηριότητά του αυτή διώχτηκε. Για μία δεκαετία ήταν μέλος της ΔΕ του Παραρτήματος Μακρύνειας - Θέρμου της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του ο αντιστασιακός Θωμάς Κεφαλής από τους Παπαδάτες Μακρύνειας προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μακρύνειας, 50 ευρώ.

* * *

Αντιστασιακοί και απόγονοι μέλη των Παραρτημάτων Πειραιά και Μακρύνειας της ΠΕΑΕΑ και φίλοι της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, πρόσφεραν στο ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μακρύνειας.

* * *

Φωτ. 2

Την 1η Μάη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και ο εξάδελφός μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Γιάννης Γιαννέζος
Γιάννης Γιαννέζος
Στη μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημήτρη».

Τάσος Γιαννέζος


Ζωή Τερζοπούλου
Ζωή Τερζοπούλου

Μαργαρίτης Τερζόπουλος
Μαργαρίτης Τερζόπουλος

Πάνος Γεραμάνης
Πάνος Γεραμάνης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ