Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Σήμερα. 25 Μάη συμπληρώνονται 7 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του αγαπημένου μας ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΙΔΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η μητέρα του Παρθένα Κωστίδου

Η αδελφή του Σοφία_Δάφνη Κωστίδου

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΣΙΑΡΔΑΝΗ ο ο οποίος σκοτώθηκε στα 21 χρόνια του στις 25 Μάη 1943 στη Ροδιά Τυρνάβου, ενώ εκτελούσε αποστολή ως σύνδεσμος του ΕΛΑΣ ενάντια στους Ιταλούς και Γερμανούς, προσφέρω 15.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 15.000 δρχ. γιά το λαό της Γιουγκοσλαβίας, που αγωνίζεται ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς.

Γεωργία Βασιαρδάνη

* * *

Φωτ.

Στις 6 Ιούνη κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ από το Δίστομο Βοιωτίας. Παρά τις διώξεις, τις φυλακές και τις εξορίες από τις μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις της Δεξιάς, στάθηκε ακλόνητος στις επάλξεις του αγώνα,από τις γραμμές του ΚΚΕ,όπως και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές, γιά το καλό του λαού

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αίγινας 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Μαρία Βασιλείου

* * *

Φωτ.

Στις 13 Μάη 2000 κηδεύτηκε στην Πύλη ο αγωνιστής ΝΙΚΟΣ ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ στέλεχος της ΠΕΑΕΑ, ο οποπιος πέθανε σε ηλικία 75 χρόνων.

Ο Ν.Χαντζιάρας στην κατοχή εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ από τους πρώτους και στο ΚΚΕ. Αναδείχτηκε σε γραμματέα της ΕΠΟΝ στην Πύλη και πρόσφερε και αυτός σημαντικές υπηρεσίες στον αγώνα γιά την απελευθέρωση της πατρίδας.Η αντιστασιακή δράση του δεν αναγνωρίστηκε από τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις. Αντίθετα,πιάστηκε, κακοποιήθηκε και στάλθηκε γιά πολλά χρόνια στη μαρτυρική Μακρόνησο.Είχε όμως οράματα και θέληση γιά αγώνα. Αντεξε σε όλα και έμεινε πιστός στα ιδανικά του. Αντεξε στις διώξεις και κατά τη διάρκεια του εμφύλιου.

Παντρεύτηκε, απόχτησε παιδιά και εγγόνια. Ηταν υπόδειγμα καλού οικογενειάρχη και ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν ως μέλος της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Πύλης της ΠΕΑΕΑ.

Στην κηδεία του νεκρού αγωνιστή παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοί του, αντιπροσωπεία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΝΕ Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Πύλης, αντιπρόσωποι των σωματειακών ομάδων της ΠΕΑΕΑ από την Πύλη, το Παλαιομονάστηρο, τη Φιλύρα τον Πεταλιά, τα Στουρναρέϊκα και το Ρωποτό.

Στον επικήδειό ο πρόεδρος του Παραρτήματος Πύλης Απόστολος Κατρανάς αναφέρθηκε στη δράση και την προσωπικότητα του Νίκου Χαντζιάρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ