Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Ελλάδα ως ... ντεκόρ

Σε εφαρμογή, φαίνεται, πως «μπαίνει» η μετατροπή της Ελλάδας σε «σκηνικό» κινηματογραφικών υπερπαραγωγών με ό,τι αυτό θα σημάνει για την εθνική κινηματογραφία, από τις σχέσεις εργασίας μέχρι και την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση του αιτήματος για δημόσια, ανώτατη σχολή κινηματογράφου.

Χτες, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη και πρόεδρο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Παντελή Βούλγαρη και τον Ελληνοκαναδό παραγωγό ταινιών, Νίκο Μιρκόπουλο. Ο τελευταίος είναι πρόεδρος του μεγαλύτερου κινηματογραφικού στούντιο του Καναδά, του «Cinespace Studios», στο οποίο έχουν γυριστεί υπερπαραγωγές χολιγουντιανής υποκουλτούρας όπως οι ταινίες «Resident Evil II» και «X-Men»!

Αυτά δεν εμπόδισαν την αναπληρώτρια υπουργό να πει ότι «δίνεται μία πολύ καλή ευκαιρία στην Ελλάδα να γίνει κέντρο διεθνούς κινηματογράφου» και τον Π. Βούλγαρη να συστήσει τον μεγαλοπαραγωγό σχεδόν ως ...«ευεργέτη»: «Το ενδιαφέρον του πάντα ήταν να φτιάξει κάτι στον τόπο του».

Εμείς απλώς θεωρούμε ότι οι Ελληνες κινηματογραφιστές μάλλον έχουν ακόμη ένα λόγο για να ανησυχούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ