Πέμπτη 12 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΕΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Πυροτεχνήματα για τις «αδικαιολόγητα υψηλές τιμές»

Motion Team

Μηνυτήριες αναφορές σε βάρος έξι πρατηριούχων για πώληση της βενζίνης σε «αδικαιολόγητα υψηλές τιμές» κατέθεσαν κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης. Ενας από αυτούς παραπέμφθηκε στην επιτροπή ανταγωνισμού, για να εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, καθώς είναι το μοναδικό πρατήριο που λειτουργεί στην Εθνική οδό από την Κόρινθο μέχρι την Τρίπολη.

Πρόκειται για πρατήρια που βρίσκονται στις εθνικές οδούς Αθήνας - Λαμίας - Λάρισας και Αθήνας - Κορίνθου - Τρίπολης, στα οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στις 28 Απρίλη και 4 Μάη από το υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά στις τιμές πώλησης των υγρών καυσίμων.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο ορισμός «αδικαιολόγητα υψηλές τιμές» που κατά καιρούς η εκάστοτε κυβέρνηση κραδαίνει απλώς και μόνο για εντυπωσιασμό είναι κάτι που στο πλαίσιο της «ελεύθερης αγοράς» δεν προσδιορίζεται, αφού οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα και δεν επιβάλλονται συγκεκριμένα ποσοστά κέρδους. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες μια σειρά από περιπτώσεις που στο παρελθόν στάλθηκαν στον εισαγγελέα με την ίδια κατηγορία δεν έχουν καν προωθηθεί διαδικαστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ