Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΟΦΙΝ
Η στρατηγική της Λισαβόνας στο επίκεντρο

Στον αστερισμό της αύξησης της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της εργασίας (δηλαδή στη λήψη μέτρων για το μεγαλύτερο ξεζούμισμα της εργατικής δύναμης), στα πλαίσια προώθησης της στρατηγικής της Λισαβόνας, κινείται το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας (ΕΚΟΦΙΝ) της ΕΕ, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα. Τα σχετικά θέματα που θα συζητηθούν είναι οι Γενικές Κατευθύνσεις Οικονομικής Πολιτικής (ΓΚΟΠ) για το 2005, οι δημοσιονομικές προοπτικές 2007 - 2013, καθώς και η διαχείριση των χρηματοπιστωτικών κρίσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η σύσταση για τις Γενικές Κατευθύνσεις Οικονομικής Πολιτικής (ΓΚΟΠ) και οι κατευθυντήριες γραμμές για την απασχόληση εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν στις 12 Απρίλη στο πλαίσιο της ενδιάμεσης επανεξέτασης της στρατηγικής της Λισαβόνας. Από την πλευρά του το Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ αναμένεται να εγκρίνει τελική έκθεση για τις ΓΚΟΠ κατά τη σύνοδό του στις 7 Ιούνη, η οποία και θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 16 και 17 Ιούνη.

Για τις Δημοσιονομικές Προοπτικές 2007 - 2013, οι οποίες θα υλοποιηθούν μέσω του Δ΄ Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου, απλώς εκφράζεται η ευχή να δοθεί η δυνατότητα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία κατά τη σύνοδό του στις 16 - 17 Ιούνη. Ο φόβος εκδήλωσης κρίσεων στο τραπεζικό σύστημα, είναι ορατός στην ΕΕ. Στα πλαίσια αυτά, το ΕΚΟΦΙΝ θα συζητήσει και ...ενδεχομένως θα εγκρίνει «Μνημόνιο Κατανόησης» σχετικά με τη διαχείριση χρηματοπιστωτικών κρίσεων στις χώρες - μέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ