Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΡ
«Μετέωρα» τα πιστοποιητικά

Την «εισήγησή» του και τις απόψεις του για το θέμα του «βασικού μετόχου» που έχουν σχέση με την έκδοση των πιστοποιητικών διαφάνειας, κοινοποίησε χτες στον Τύπο ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δημήτρης Χαραλάμπης.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ ουσιαστικά «πιάνεται» από την υποχώρηση της κυβέρνησης, μετά από τις «διαταγές» της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο θέμα του «βασικού μετόχου», για να χαρακτηρίσει από τη μία πλευρά «θετική την εξέλιξη» της «προσαρμογής της νομοθεσίας στο κοινοτικό δίκαιο» και από την άλλη πλευρά να δηλώσει ότι μια τέτοια εξέλιξη αφήνει «μετέωρο το άμεσο πρόβλημα της έκδοσης πιστοποιητικών διαφάνειας». Μετέωρο, από τη στιγμή που η ΕΕ θέτει ζήτημα και με το νόμο του ΠΑΣΟΚ για το «βασικό μέτοχο», τον 3021/2002. Ουσιαστικά, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ ζητά να μην εκδίδει το ΕΣΡ πιστοποιητικά διαφάνειας και ο έλεγχός του να περιοριστεί στον έλεγχο της συγκέντρωσης των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.

Σε περίπτωση που το ΕΣΡ (προφανώς δεν έχει ενημερώσει ακόμη την Ολομέλεια) δε συμφωνήσει με αυτή την πρόταση, θα πρέπει μετά τις 19 Μάη να διακόψει την έκδοση πιστοποιητικών και να απευθύνει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το θέμα της συμβατότητας των εκτελεστικών νόμων του άρθρου 14 παρ. 9 του Συντάγματος προς το κοινοτικό δίκαιο. Ουσιαστικά, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ θέτει ζήτημα συμβατότητας του Συντάγματος με το κοινοτικό δίκαιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται η κυβέρνηση να καταθέσει τροπολογία για «αναστολή» του νόμου για το «βασικό μέτοχο», ενώ σε σχέση με το «κενό» που θα υπάρξει ερωτηθείς χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος είπε πως «θα υπάρξει πρόνοια ώστε όλα να λειτουργήσουν ομαλώς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ