Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ
Προς νέα τριήμερη απεργία

Με μια ομόφωνη απόφαση που ουσιαστικά λέει στην κυβέρνηση «πάρτε πίσω τις κατευθύνσεις της Μπολόνια», η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) προσανατολίζεται σε νέα τριήμερη απεργία στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Ιούνη. Η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας να κηρύξει την απεργία, αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το νομοσχέδιο για την «αξιολόγηση» και όλα τα άλλα μέτρα που υποβαθμίζουν κατάφωρα την ανώτατη εκπαίδευση, οδηγώντας την παράλληλα στην ιδιωτικοποίηση.

Η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών απαιτεί, επίσης, να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την αναγνώριση τίτλων σπουδών εξωτερικού, λέει ΟΧΙ στα ιδιωτικά ή «μη κρατικά» πανεπιστήμια, αλλά και στα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, τα οποία ζητά να καταργηθούν και να μην αναγνωρίζονται τα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Παράλληλα, οι πανεπιστημιακοί ζητούν γενναία χρηματοδότηση των ιδρυμάτων και απαιτούν να σταματήσει ο επιδοματικός χαρακτήρας των μισθών τους.

Μετά από πίεση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση όπου θα συζητηθεί το θέμα της αποκλειστικής απασχόλησης των πανεπιστημιακών κάτω από τον γενικότερο τίτλο «Οχι στην επιχειρηματική δράση μέσα στα πανεπιστήμια».

Η Ομοσπονδία ζητά συνάντηση με την υπουργό Παιδείας το αμέσως επόμενο διάστημα και τονίζει ότι για όλα τα παραπάνω αιτήματα είναι απαραίτητος ο συντονισμός του αγώνα με όλες τις συνιστώσες του κινήματος εντός και εκτός πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ