Κυριακή 22 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντιλαϊκή «θηλιά» για τους εργαζόμενους

Ο «Ρ» συνεχίζει το αφιέρωμά του για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων

Τις βαρύτατες επιπτώσεις των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων βιώνουν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, από τις πολιτικές που υλοποιούνται μέσω και του δήμου της πόλης. Είναι γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά έχει μετατραπεί σε πολύτιμο αρωγό του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων, για να περνούν μια σειρά αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές της άρχουσας τάξης. Ετσι και ο Δήμος Θεσσαλονίκης δε θα μπορούσε να μην έχει το δικό του μερίδιο σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ο «Ρ» πριν από λίγες βδομάδες είχε παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση στο Δήμο Αθηναίων. Δηλαδή, το πώς η δημοτική αρχή προχωρά στον αντιλαϊκό δρόμο σε βάρος των εργαζομένων. Και στη Θεσσαλονίκη ο ομόλογος της Ντ. Μπακογιάννη, Β. Παπαγεωργόπουλος, μαζί με την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ υλοποιούν από κοινού τις αντιδραστικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προχωρώντας στην αύξηση της φορολογίας σε βάρος της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων της Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα, όπως αποκαλύπτει η σημερινή έρευνα του «Ρ», ο δήμος είναι υπέρμαχος της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, έχει εντείνει την αστυνόμευση με τη δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, συναινεί στο να χρησιμοποιηθεί η Θεσσαλονίκη στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Στην ίδια ρότα και η παράταξη του ΣΥΝ, αφού έχει συμφωνήσει με την ψήφο της στην πολιτική του δήμου σε βασικά ζητήματα.

Ολοι μαζί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ συμφώνησαν στην πολιτική των ανταποδοτικών τελών και στο να αποκτήσει ο δήμος παραπέρα φορολογική αρμοδιότητα. Συμφωνούν με την ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων. Ψήφισαν τη δημιουργία της «Αναπτυξιακής Εταιρίας» και την παραχώρηση των οικοπέδων με αντιπαροχή. Ψηφίζουν όλες τις αναθέσεις έργων σε εργολάβους. Ψήφισαν την υλοποίηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και του Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων. Συμφωνούν με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και τη δημιουργία των Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική εξόντωσης και υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων, στέκεται η δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα». Οχι μόνο καταψήφισε τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που πρότεινε η διοίκηση του δήμου, αλλά παράλληλα πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει στο πλευρό των εργαζομένων, για μια Αυτοδιοίκηση αρωγό στους αγώνες των δημοτών της συμπρωτεύουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ