Κυριακή 28 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η διαχωριστική γραμμή

To αποτέλεσμα των εκλογών αυτή τη φορά ίσως βοηθήσει τον ελληνικό λαό να ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει μια και μόνο διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα στο αντιιμπεριαλιστικό αντινατοϊκό δημοκρατικό μέτωπο πάλης και στο αυταρχικό μονοπωλιακό μέτωπο της Ευρώπης και των βασικών στηριγμάτων της χώρας μας και αυτή η γραμμή είναι, ο δικομματισμός.

Οσον αφορά τα κόμματα ΔΗΚΚΙ και ΣΥΝ, που χαιρετούν τους Ευρωπαίους νατοϊκούς, δίνουν ψεύτικες ελπίδες στον κάθε δημοκράτη αγωνιστή της Αριστεράς. Γιατί βεβαίως μεταξύ Ευρώπης των μονοπωλίων και του ελληνικού λαού υπάρχει χάσμα αγεφύρωτο. Και διερωτάται κανείς, πώς μπορεί να συμβιβαστεί η Αριστερά με τη σκοταδιστική νατοϊκή βαρβαρότητα;

Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε πόσο ευάλωτα είναι τα διάφορα πολιτικά «παραγκάκια» στους αστικούς ανεμοστρόβιλους και που καταλήγουν να γίνονται αναχώματα, ανάλογα με τις συνθήκες, ανάμεσα στο λαϊκό μέτωπο και στην κυβερνητική πολιτική της νατοϊκής υποταγής. Πρέπει δε, να τονιστεί ότι οι σημερινές συνθήκες δεν επιτρέπουν - όπως άλλωστε και ποτέ - να προσφέρονται στον εχθρό πολύτιμες δυνάμεις, που είναι αναγκαίες για τον τόπο μας.

Το αποτέλεσμα, επίσης, των εκλογών έδειξε πόσο στέρεο είναι το λαϊκό μέτωπο, όταν ενωμένο και αποφασισμένο υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το λαό και αντλεί από αυτόν δυνάμεις.

Δεν μπορούν όλοι αυτοί που αποτελούν τα αναχώματα να λένε μια «ναι» στον εχθρό και μια «ναι» στο λαό και να θολώνουν τα νερά. Πρέπει επιτέλους να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Η κατάργηση των τεχνικών συνόρων μεταξύ των μικρών κομμάτων, ο απεγκλωβισμός των αριστερών προοδευτικών, δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων, κάτω από όποια πολιτική στέγη και αν βρίσκονται, μπορεί να δώσει διέξοδο στις ελπίδες του ελληνικού λαού, αρκεί να συσπειρωθούν γύρω από το λαϊκό μέτωπο, ενωτικά, δραστήρια, αντιπολιτευτικά, αντινατοϊκά. Μετά από μισό και πάνω αιώνα, ο ιστορικός ρόλος του ΕΑΜ παραμένει όχι μόνο ζωντανός, αλλά και επίκαιρος.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕΡΑΚΗΣ

Θέρισσο Ηρακλείου Κρήτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ