Τρίτη 24 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αφιέρωμα στον Δ. Χορν

Στον Δημήτρη Χορν είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Παρασκήνιο», που θα προβληθεί απόψε στις 22.00 από την ΕΤ1. Ο Δ. Χορν υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου. Γιος του θεατρικού συγγραφέα Παντελή Χορν, σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στη σκηνή το 1940.

Από εκείνη τη στιγμή το άστρο του δεν έπαψε να λάμπει εκτυφλωτικά για πέντε δεκαετίες σφραγίζοντας ανεξίτηλα μια ολόκληρη εποχή. Το ταλέντο του, η γοητεία του και το σκηνικό του ήθος, εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο μια γενιά καλλιτεχνών που κυριάρχησε στη θεατρική ζωή της μεταπολεμικής Ελλάδας και που τα ίχνη και τα σημάδια της, στις μέρες μας, δείχνουν να χάνονται οριστικά.

Ο φακός της εκπομπής καταγράφει άγνωστες πτυχές της καλλιτεχνικής πορείας, αλλά και της προσωπικότητας του Δημήτρη Χορν, μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που τον αγάπησαν και τον έζησαν από κοντά. Στην εκπομπή περιλαμβάνονται σπάνια ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα καθώς και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τους σημαντικότερους σταθμούς της θεατρικής διαδρομής του μεγάλου ηθοποιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ