Τετάρτη 25 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αλλαγές στο Κλιμάκιο Διαφάνειας

Δεκτό έκανε χτες η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το αίτημα του Δ. Χαραλάμπη, αντιπροέδρου του ΕΣΡ, ο οποίος ζήτησε να ανακληθεί η εξουσιοδότηση απ' το Συμβούλιο να ...υπογράφει τα πιστοποιητικά διαφάνειας.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο Ρ. Μορώνης, μέλος του ΕΣΡ, ο Δ. Χαραλάμπης επανέλαβε στο ΕΣΡ τη δήλωση που έκανε την περασμένη βδομάδα στους δημοσιογράφους ότι «δε θα υπογράφει πιστοποιητικά διαφάνειας» και ζήτησε από το Συμβούλιο να ανακληθεί η εξουσιοδότηση αυτή. Το ΕΣΡ από την πλευρά του έκανε το αίτημά του δεκτό και έθεσε επικεφαλής στο Κλιμάκιο Διαφάνειας τον Ν. Κουράκη.

Υπενθυμίζεται ότι η άποψη του αντιπροέδρου ήταν να μην εκδίδονται από τις 20 του Μάη 2005 και μετά πιστοποιητικά διαφάνειας, επειδή τότε τελειώνει και η διορία την οποία έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «βασικό μέτοχο». Η άποψή του αυτή, που συζητήθηκε εκτάκτως την περασμένη βδομάδα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου, δεν έγινε δεκτή τόσο από τον πρόεδρο του ΕΣΡ όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του, οι οποίοι σε ψηφοφορία που πραγματοποίησαν καταψήφισαν την εισήγηση του αντιπροέδρου.

Τη χτεσινή συνεδρίαση απασχόλησε επίσης και η δράση «πειρατών» στο Νομό Αττικής. Ο Ρ. Μορώνης επισήμανε ότι το ΕΣΡ έχει διαπιστώσει πως στο Νομό Αττικής εκπέμπουν στις τηλεοπτικές συχνότητες «πειρατές», με πρόγραμμα πορνό, χειρομαντείες και χαρτομαντείες. Για το λόγο αυτό απέστειλε έγγραφο προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την Εισαγγελία για να επιληφθούν του θέματος.

Πάντως, και χτες από την Ολομέλεια του ΕΣΡ εκδόθηκαν τέσσερα πιστοποιητικά διαφάνειας. Το πρώτο δόθηκε στην ΕΤΕΘ ΑΕ (ανήκει στην J&P ΑΒΑΞ) με αναθέτουσα αρχή το ΥΠΕΧΩΔΕ για σήραγγα στο Νομό Τρικάλων, έργο ύψους 27.000.000 ευρώ. Το δεύτερο δόθηκε στην κοινοπραξία ΕΥΒΟΚΑΤ ΑΕ και «Περιβάλλον ΑΤΕ» με αναθέτουσα αρχή το ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατασκευή νέου κτιρίου αεροσταθμού και διαμόρφωση εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου στην Κάλυμνο, έργο ύψους 6.000.000 ευρώ. Το τρίτο πιστοποιητικό διαφάνειας εκδόθηκε για τη «ΣΗΜΑ ΑΤΕΜΕ» με αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Κορωπίου με έργο τη μελέτη και πολεοδόμηση περιοχής για πρώτη κατοικία στο Κίτσι, έργο ύψους 850.000 ευρώ. Το τελευταίο είναι για την ΑΑ Energy ΑΒΕΕ με αναθέτουσα αρχή την Πολεμική Αεροπορία, έργο ύψους 620.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ