Πέμπτη 26 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΝΗΣΙΩΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Οι μηχανές στο «φουλ»

Αύριο οι κινητοποιήσεις στα νησιά του Αιγαίου για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος των εργαζομένων

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι νησιώτες και οι ναυτεργάτες για την αυριανή παναιγαιακή αγωνιστική κινητοποίηση προκειμένου αυτή να αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό σταθμό του αγώνα που δίνουν, συσπειρωμένοι στην Παναιγαιακή Συντονιστική Επιτροπή και στο διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές χειμώνα-καλοκαίρι για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και όχι για τα κέρδη των εφοπλιστών.

Ειδικότερα, με αποφάσεις των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών: Στη Λήμνο αύριο θα γίνει παλλημνιακή απεργία και συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο λιμάνι της Μύρινας.

Στη Χίο θα γίνει συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο λιμάνι του νησιού και συμβολική κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου της γραμμής. Στη Σάμο θα γίνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δήμου Βαθέος.

Στην Ικαρία θα γίνει συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο λιμάνι του Ευδήλου, ενώ την ίδια ώρα συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στους Φούρνους.

Η αυριανή μέρα δεν επιλέχτηκε τυχαία από την Παναιγαιακή. Την ίδια στιγμή που οι νησιώτες θα βρίσκονται επί ποδός, στο Εφετείο Πειραιά θα ξεκινάει η δίκη για το πολύνεκρο έγκλημα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ, με το σάπιο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 81 ανθρώπους. Με δεδομένο ότι η δίκη αυτή είναι μακριά από το πάνδημο αίτημα για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, αφού οι εφοπλιστές παραπέμπονται για πλημμέλημα, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» καλούν έξω από τα δικαστήρια στις 9 π.μ. τους εργαζόμενους και τους νησιώτες που βρίσκονται στην Αττική, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ