Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Βραδιά για δράμα

«Αντίο παλλακίδα μου», του Κάιγκε Τσεν
«Αντίο παλλακίδα μου», του Κάιγκε Τσεν
Το κινεζικό δράμα «Αντίο παλλακίδα μου», σε σκηνοθεσία Κάιγκε Τσεν θα μεταδώσει απόψε στις 23.45 η ΕΤ - 1.

Ο Ντούζι και ο Σίτου είναι δυο ηθοποιοί που εκπαιδεύτηκαν σκληρά για να γίνουν ηθοποιοί της Οπερας του Πεκίνου. Φίλοι για περισσότερο από 50 χρόνια, δεμένοι σαν αδέλφια, γίνονται αστέρια της παραδοσιακής Κινέζικης Οπερας. Μια γυναίκα, όμως, η Τζουχιάν θα γίνει η αιτία της ρήξης μεταξύ τους, ενώ παράλληλα ξεσπά η Επανάσταση στην Κίνα και αρχίζει ο μαζικός διωγμός των καλλιτεχνών.

Πολυβραβευμένη ταινία, που διεισδύει σε βάθος στην κουλτούρα της Κίνας. Ο σκηνοθέτης Τσεν Κάιγκε, με τρόπο αριστοτεχνικό, μας μυεί στην παράδοση της Κίνας, στην ακμή της κινεζικής όπερας και των καλλιτεχνών της, μέσα από την ιστορία δύο φίλων. Παίζουν: Λέσλι Τσεγκ, Φένγκγί Ζαν, Λι Γκογκ

Απ' την ΕΤ - 3 θα παρακολουθήσουμε τη δραματική ταινία «Νότος», σε σκηνοθεσία Φερντάντο Σολάνας.

Αργεντινή, 1983. Ενας πολιτικός κρατούμενος ο Φλόρεαλ, απελευθερώνεται στο τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας. Πριν επιστρέψει στο σπίτι του και την οικογένειά του, κάνει ένα νυχτερινό οδοιπορικό στους μοναχικούς δρόμους της γειτονιάς του στο Μπουένος Αϊρες. Συναντιέται με ανθρώπους - φαντάσματα του παρελθόντος του και θυμάται τα γεγονότα της σύλληψης και φυλάκισής του. Μια νίκη της ζωής ενάντια στο θάνατο, της αγάπης ενάντια στο κακό, της ελευθερίας ενάντια στην καταπίεση. Πρωταγωνιστούν: Σούσου Πεκοράρο, Μιγκέλ Αντζελ Σολά, Φιλίπ Λεοτάρ, Ουλίζ Ντιμόντ (ΕΤ-3, 00.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ