Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οι μάσκες έπεσαν

«Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες» προειδοποιούν οι ταξικές δυνάμεις το ενιαίο αντεργατικό μέτωπο ΣΕΒ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών

Σε αγωνιστική επιφυλακή καλεί την εργατική τάξη το ΠΑΜΕ, καθώς η συμπαιγνία ΣΕΒ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνουν καθαρό ότι δε θα αφήσουν λίθο επί λίθου, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, έχοντας ταυτόχρονα την αμέριστη στήριξη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

«Στη συνέλευση των βιομηχάνων οι μάσκες έπεσαν!» σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη συμπαιγνία ΣΕΒ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Και οι τρεις τους συμφώνησαν στη λεηλασία των όποιων εργατικών δικαιωμάτων. Και οι τρεις συναποφάσισαν να ξαναεπιτεθούν στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις Εργασιακές Σχέσεις, στη Δημόσια Περιουσία. Αν επιτευχθούν οι στόχοι τους, πάμε φουλ για τον εργασιακό μεσαίωνα.

Βιομήχανοι - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκροτούν τους "τρεις σωματοφύλακες" του εκμεταλλευτικού συστήματος. Από κοινού με τα επιτελεία των Βρυξελλών καθορίζουν στρατηγικές σε βάρος της Εργατικής Τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Στην πολιτική αυτή έχουν συστρατευθεί και οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο κατάπτυστο κείμενο που καταργεί τη μονιμότητα για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ. Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και αλλού με τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας έχουν βοηθήσει τα μέγιστα τους βιομηχάνους και τους στόχους τους».

«Καλούμε την Εργατική Τάξη σε αγωνιστική επιφυλακή και προειδοποιούμε τους πάντες ότι σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Θα απαντήσουμε οργανωμένα, μαζικά, αποτελεσματικά. Αυτό τον αγώνα, σ' αυτές τις συνθήκες, μονάχα το Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει την αξιοπιστία για να τον οργανώσει. Μονάχα οι στόχοι του ΠΑΜΕ μπορούν να ενώσουν όλους τους εργαζόμενους με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα και όχι τις κομματικές προτιμήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ