Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές περιπλανήσεις

Εργο της Μ. Παπαφίλη
Εργο της Μ. Παπαφίλη
Εκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Παπαφίλη θα παρουσιάσει (31/5-18/6) η αίθουσα τέχνης «έκφραση γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9Α). Τίτλος της «Παιδιά, παιχνίδια, όνειρα». Στα παρουσιαζόμενα έργα, πρόσωπα με έντονα χρώματα, απεικονίζονται, συχνά ανεξάρτητα από τους περιβάλλοντες χώρους, τοπία ονειρικά, που διατηρούν την πλαστικότητά τους. Οπως σημειώνει ο Αντώνης Μπουλούτζας, «η ζωγράφος χτίζει παραμυθουπόλεις, μαγικούς παιχνιδότοπους, υπό την εποπτεία των παιδιών, πλημμυρισμένους από πολύχρωμα σχήματα και φωτεινά μηνύματα».

Μια εικαστική διαδρομή γεμάτη χρώμα θα φιλοξενήσει (7-30/6) η αίθουσα τέχνης «Σκουφά». Με γενικό τίτλο «Πλεύσεις 2005», περιλαμβάνει έκθεση γλυπτικής του Νίκου Καλαφάτη και ζωγραφικής των: Λιλής Ελευθερίου, Μαρίας Κτιστοπούλου, Σπύρου Κουρσάρη, Γιάννη Λογοθέτη, Δημήτρη Μηλιώνη. Τα έργα είναι μια αναφορά στο ταξίδι, σε άγνωστες θάλασσες, σε καράβια και σε όνειρα που μας ταξιδεύουν σε πραγματικούς και φανταστικούς κόσμους.

«Μεταλλάσσω...» τιτλοφορείται η έκθεση έργων του Χρήστου Πάσχου στο χώρο τέχνης «Στάβλος» (Ηρακλειδών 10, Θησείο). Εξαρτήματα από παλιά εργαλεία, κομμάτια από ατσάλι, μετατρέπονται σε πρωτότυπα έργα και χρηστικά αντικείμενα. Διάρκεια έως 19/6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ