Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυβερνητική φιέστα παραπλάνησης...

Πραγματοποιήθηκε χτες η δεύτερη εκδήλωση του προγράμματος «Ανοιχτά Στάδια» στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου

Κυβερνητική φιέστα, με τη συμμετοχή 2.000 μαθητών, πραγματοποιήθηκε χτες στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Στάδια - η Γιορτή του Ολυμπισμού συνεχίζεται». Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια φιέστα, μετά από αυτή του ΟΑΚΑ (στις 31 Μάρτη), με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να αποκρύψει τις θέσεις της για το μετα-Ολυμπιακό ξεπούλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων, για τις οποίες ο ελληνικός λαός πλήρωσε 3,5 τρισ. δραχμές και δίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο προς... «αξιοποίηση».

Συγκεκριμένα, χτες, 2.000 μαθητές της Εκτης Τάξης του Δημοτικού, από 60 σχολεία της Αττικής, 120 δάσκαλοι και 100 εθελοντές, μαζεύτηκαν από τους κυβερνητικούς ιθύνοντες στο Γυμναστήριο του Γαλατσίου. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν υπουργείο Πολιτισμού και ΓΓ Ολυμπιακής Αξιοποίησης σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας με μήνυμα που απέστειλε, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φ. Π. Πετραλιά, η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου και ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Ορφανός.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην προηγούμενη αντίστοιχη φιέστα στο ΟΑΚΑ, ο «Ρ» είχε αποκαλύψει ένα κατάπτυστο εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού, στο οποίο μεταξύ άλλων, αναφερόταν: «Για να δώσουμε μια περισσότερο ανθρώπινη διάσταση στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ένα σχολείο μαθητών με ειδικές ανάγκες»!

Οι μαθητές χρησιμοποιούνται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο ως... «όμηροι» σε αυτές τις φιέστες, όχι για να δοθεί μια πιο «ανθρώπινη διάσταση», αλλά για να δημιουργηθεί η εικόνα πως τα σχέδια της κυβέρνησης για το μέλλον των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, θα έχουν... θετικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, τα λόγια της Φ. Π. Πετραλιά κατά την ομιλία της στο Γυμναστήριο Γαλατσίου, ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε η μεγάλη κληρονομιά που άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η υλική και άυλη, να αξιοποιηθεί προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Η αλήθεια, όμως, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Οι μόνοι που θα έχουν κέρδος θα είναι οι ιδιώτες, αφού οι αθλητικές ολυμπιακές υποδομές μετατρέπονται σε εμπόρευμα και παραδίδονται στο κεφάλαιο για να τις χρησιμοποιήσει ως πηγή πλουτισμού. Οπως πρόσφατα δημοσίευσε ο «Ρ», η είσοδος και η περιήγηση στα... «Ανοιχτά Στάδια» του ΟΑΚΑ κοστίζει 3 ευρώ στους ενήλικες και 1 ευρώ στα παιδιά! Την ίδια στιγμή μια τεράστια έκταση από την είσοδο του ΟΑΚΑ - από την πλευρά του Σταθμού «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ - μέχρι και το Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο, θα δοθεί σε ιδιώτες για να... στήσουν τις επιχειρήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ