Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Λένης
Δημήτρης Λένης
Φωτ.

ΑΔΑΜ ΜΟΛΥΒΔΑΣ (Νίκος). Από τον Πόντο, 30 χρόνων, τεχνίτης. Παλεύοντας ενάντια στη μοναρχοφασιστική δικτατορία του Μεταξά, πιάστηκε το 1938 κι εξορίστηκε στη Φολέγανδρο. Το Μάη του 1941 δραπέτευσε από το νησί και από τους πρώτους μήνες της Κατοχής έλαβε δραστήριο μέρος στην ανασυγκρότηση των δυνάμεων της νεολαίας. Από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, μέλος του προεδρείου. Παρά τη βαριά κατάσταση της υγείας του (πέθανε το 1947), πήρε μέρος σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της νεολαίας Αθήνας και Πειραιά. Οι νεολαίοι της Κατοχής τον ήξεραν με το ψευδώνυμο «Νίκος» ο ψηλός.

Στην αξέχαστη μνήμη του συντρόφου και φίλου Αδάμ Μολυβδά, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ», 100 ευρώ για το ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, τραυματία του ΕΛΑΣ, φίλου και πάντα ψηφοφόρου του ΚΚΕ, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή, προσφέρουμε για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αμπελόκηπων: Ο Φοίβος Τσέκερης 100 ευρώ, ο Νίκος και η Μόσχα Κομνηνού 150 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη της ΤΑΣΙΑΣ ΜΑΓΓΑΝΙΩΤΟΥ, οι γιοι της Δημήτρης και Φαίδων (Φωτής) προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων, 300 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΝΗ, η συντρόφισσά του Κωνσταντινιά προσφέρει 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».


Αδάμ Μολυβδάς
Αδάμ Μολυβδάς

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ