Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτή Αντερσεν στη Βέροια

Οπως είναι γνωστό, φέτος γιορτάζονται παγκοσμίως τα 200 χρόνια από τη γέννηση (1805) του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Στις γιορτές αυτές συμμετέχει και η πόλη της Βέροιας με πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ. Το Ιδρυμα Αντερσεν 2005, το Ινστιτούτο Δανίας στην Αθήνα και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας συνεργάζονται για ένα δεκαπενθήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από σήμερα μέχρι τις 15 του Ιούνη. Τα εγκαίνια της έκθεσης και η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνουν σήμερα (8 μ.μ.) στο Χώρο Τεχνών.

Η είσοδος, όλες τις μέρες, είναι ελεύθερη. Την έναρξη των εκδηλώσεων θα χαιρετίσει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Βέροιας και πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Μίμα Δημούλα - Πετρίδη. Θα μιλήσει η Παναγιώτα Γούλα, υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτιστικών Υποθέσεων του Δανικού Ινστιτούτου, με θέμα «Ο άγνωστος Αντερσεν». Ανάγνωση - αφήγηση του σύντομου παραμυθιού του Αντερσεν «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» θα κάνει ο Βασίλης Κυρίτσης, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου. Το κουκλοθέατρο «Πράσσειν άλογα» θα παρουσιάσει το έργο του Αντερσεν «Τα κόκκινα παπούτσια», σε διασκευή Εμμ. Καποκάκη, επιμέλεια σκηνοθεσίας Γρηγόρη Αθανασίου. Στο σαξόφωνο ο Δημήτρης Βασιλάκης. Η έκθεση για τον Αντερσεν θα παρουσιαστεί στον υπόγειο χώρο.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Βέροιας θα ξεναγούνται στην έκθεση και θα παρακολουθούν στο θέατρο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» και την ανάγνωση παραμυθιών του Αντερσεν από τον Β. Κυρίτση. Πρόκειται για τα παραμύθια: «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα», «Το ασχημόπαπο», «Η τοσοδούλα», «Ο μολυβένιος στρατιώτης», «Το έλατο». Την αφίσα των εκδηλώσεων και το πρόγραμμα φιλοτέχνησε ο Αντώνης Στεφανόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ