Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συμ-μέτοχοι στη φίμωση

«

Σκληρή κόντρα στη Βουλή», «Στο κόκκινο η κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ», «Νέα σύγκρουση για το "βασικό μέτοχο"», «Διασταύρωσαν τα ξίφη τους», «Νέες κόντρες για το "μέτοχο"». Ορισμένοι από τους τίτλους των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των μεγάλων καναλιών την περασμένη Πέμπτη, ημέρα της συζήτησης και της ψηφοφορίας στη Βουλή της τροπολογίας για το «βασικό μέτοχο».

Κάθε βράδυ το ίδιο «θέατρο» από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, που παίζουν το «έργο» του δικομματισμού. Λες και στη Βουλή δεν υπάρχουν άλλα κόμματα και εκπρόσωποί τους, αλλά μόνο δύο κόμματα που διασταυρώνουν τα ξίφη τους για να παίξουν το ίδιο παιχνίδι υπηρετώντας την ίδια πολιτική.

Τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια είναι οι «προαγωγοί» αυτής της πολιτικής. Για πολλοστή φορά οι άλλες απόψεις φιμώθηκαν, όπως οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΚΚΕ. Και όχι μόνο οι τοποθετήσεις, αλλά και από ορισμένα κανάλια, όπως από το MEGA και τον ALPHA η καταψήφιση της τροπολογίας από το ΚΚΕ και το ΣΥΝ.

«

Το θερμόμετρο ανέβηκε» για τις κοκορομαχίες ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα παραδείγματα μιλούν από μόνα τους: Το MEGA έδειχνε αποσπάσματα από τις «κόντρες» Ευάγγελου Βενιζέλου, Χ. Καστανίδη, Θ. Ρουσόπουλου, Μ. Αποστολάκη, Πρ. Παυλόπουλου, κ.ά. Ο ΑΝΤΕΝΝΑ «επεισόδιο» ανάμεσα στον Απ. Κακλαμάνη και τον Θ. Ρουσόπουλο, «κόντρες» Ευάγγελου Βενιζέλου, Προκόπη Παυλόπουλου, Κ. Κουλούρη, Ανδρέα Λοβέρδου κ.ά. Την ίδια τακτική με τα ίδια πρόσωπα ακολούθησε και ο ALPHA. Για να μας πουν τελικά τι; Οτι και τα δύο κόμματα ψήφισαν την τροπολογία! Αυτό θα πει πλουραλισμός...


Κ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ