Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΡ
«Το βιολί του» το υπουργείο Τύπου

Τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Ρέππα επανέλαβε χθες στο πρες ρουμ, ο Νίκος Αθανασάκης αναφερόμενος στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η κυβέρνηση επιχειρεί ν' αποποιηθεί των ευθυνών της για την κατάσταση στην οποία έφερε το ΕΣΡ και να επιρρίψει για άλλη μία φορά τις ευθύνες στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τολμά ο Νίκος Αθανασάκης να μιλά για την προσπάθεια και μάλιστα «τεράστια», που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τη λειτουργία του στο πλαίσιο του τρίπτυχου διαφάνεια - νομιμότητα - ποιότητα. Γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι τίποτε από όλα αυτά δεν έχει επιτευχθεί με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης και το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο εξακολουθεί να παραμένει αδιαφανές, θολό και άνομο.

Ενώ ο υπουργός Τύπου υπονόμευσε και έπληξε το κύρος του ΕΣΡ με τις παράνομες αποφάσεις του, αναγκάζοντας τον πρόεδρο Παύλο Σούρλα και τον αναπληρωτή πρόεδρο Αντώνη Μανιτάκη να υποβάλουν τις παραιτήσεις του, ο Νίκος Αθανασάκης, μιλά για μέλη του ΕΣΡ που λειτουργούν με «πρώτη την ιδιότητα του κομματικού στελέχους»! Για να «εδραιώσει» μάλιστα το επιχείρημά του, αναφέρεται στις συναντήσεις εκπροσώπων του ΕΣΡ με αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων! Να του υπενθυμίσουμε ότι το ΕΣΡ λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε από την κυβερνητική «κηδεμονία» και προκειμένου να παίξει τον ανεξάρτητο ρόλο του, είχε ζητήσει και είχε συναντηθεί με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων και επί προεδρίας του Γεωργίου Κασιμάτη, πριν και εκείνος παραιτηθεί.

Ο Νίκος Αθανασάκης, προφανώς αναφερόμενος στην παραίτηση του αναπληρωτή Προέδρου του ΕΣΡ Αντώνη Μανιτάκη, ανέφερε χθες ότι δυνητικές παραιτήσεις δεν υπάρχουν. «Δεν υπάρχει "ολίγον παραίτηση" στη νομική πραγματικότητα», τόνισε και πως όσο τα μέλη παραμένουν στις θέσεις τους, έχουν όλες τις υποχρεώσεις και ευθύνες που προβλέπονται από το νόμο. Η «ολίγον παραίτηση» είναι αιχμή κατά του Αντώνη Μανιτάκη ο οποίος μετά από αίτημα των μελών του ΕΣΡ και προκειμένου να μη διακοπεί η λειτουργία του οργάνου δέχτηκε να παραμείνει στη θέση του μέχρι ν ' αναπληρωθούν οι θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου. Ο Νίκος Αθανασάκης είπε επίσης ότι ο υπουργός Τύπου ως όφειλε έχει ζητήσει με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, την υπόδειξη του αντικαταστάτη του προέδρου Παύλου Σούρλα, η παραίτηση του οποίου όπως είναι ήδη γνωστό έχει γίνει αποδεκτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ