Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
«Χόρτασαν» υποσχέσεις

Ερώτηση, αναφορικά με την (ισχνή και καθυστερημένη) χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων στο νομό της Λάρισας κατέθεσε χτες το ΚΚΕ. Η Ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Τ. Τσιόγκας, Ν. Γκατζής και Αντ. Σκυλλάκος, απευθύνεται στον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού, Κ. Καραμανλή. Στο κείμενο αναφέρεται:

«Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ορφανός επισκεπτόμενος τη Λάρισα έδωσε διάφορες υποσχέσεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού στο νομό.

Ομως τα ερασιτεχνικά σωματεία του Νομού Λάρισας δεν επιχορηγούνται και έχουν εγκαταλειφθεί από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να μαραζώνουν και να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά έξοδα, τα οποία προσπαθούν να καλύψουν με τις δικές τους εισφορές και διάφορες δραστηριότητες (χορούς, λαχεία κλπ.). Η κατάσταση είναι τέτοια που ακόμα και οι γυμναστές που εργάζονται σε πολλά από τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία είναι απλήρωτοι, ενώ πολλά από τα σωματεία έχουν χρέη ακόμα και για το αθλητικό υλικό.

Με δεδομένο ότι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία αποτελούν τη βάση, το κύτταρο του αθλητισμού μας, θα έπρεπε να επιχορηγούνται τακτικά και να διαθέτουν όλες τις αναγκαίες υποδομές. Τη στιγμή που δαπανώνται τεράστια ποσά και χαρίζονται κατά καιρούς δισεκατομμύρια στις ΠΑΕ, οι διοικήσεις, τα μέλη και οι αθλούμενοι στα ερασιτεχνικά σωματεία αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους, όπως: αμοιβές προπονητών, αγορά ιματισμού, μετακινήσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός εάν η κυβέρνηση προτίθεται να χρηματοδοτήσει άμεσα τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού Λάρισας καθώς και όλης της χώρας ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να προσφέρουν στον αθλητισμό της χώρας μας»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ