Κυριακή 12 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δευτέρα 13/6
  • Μάρκος Βαμβακάρης
    Μάρκος Βαμβακάρης
    Στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη), εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Λάζαρου Παούρη. Με τίτλο «Εργα ...με ταυτότητα», εκτίθενται είκοσι ζωγραφικές δημιουργίες και τρία γλυπτά. Εργα, που χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και κριτική διάθεση.
  • «Ολοι οι Ρεμπέτες του Ντουνιά», είναι ο τίτλος του αφιερώματος στο λαϊκό τραγούδι - 100 χρόνια από τη γέννηση του Μάρκου Βαμβακάρη, που διοργανώνει (9 μ.μ.) στο Λυκαβηττό ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων. Συμμετέχουν οι: Μαριώ, Μπάμπης Γκολές, Μπάμπης Τσέρτος, Βαγγέλης Κορακάκης, Δημήτρης Κοντογιάννης, Γιάννης Λεμπέσης, Χαρούλα Λαμπράκη, Λίτσα Διαμάντη, Αργύρης Μπακιρτζής κ.ά. Η ηθοποιός Ολια Λαζαρίδου θα διαβάσει αποσπάσματα από τις αυτοβιογραφίες των καλλιτεχνών (Μάρκου, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Ζαμπέτα, Μπίνη κλπ.), συνοδεία ζωντανής μουσικής, ενώ η Αρετή Κετιμέ θα συνδέει με το σαντούρι τη Σμύρνη με τον Πειραιά. Είσοδος ελεύθερη.
  • Επιλογή των καλύτερων έργων, που παρουσίασε την εκθεσιακή περίοδο 2004 - 2005 η αίθουσα τέχνης «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7), περιλαμβάνει η έκθεση που εγκαινιάζεται στις 8 το βράδυ. Φιλοξενούνται δημιουργίες των: Αντόν, Μαρίας Γρηγοριάδη, Ελένης Ζούνη και Βαρβάρας Μαυρακάκη.
Τρίτη 14/6
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.), στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - artlife» (Ηροδότου 11), έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών του Βασίλη Καρακατσάνη.
  • Μεγάλη συναυλία παραδοσιακής μουσικής και χορού απ' όλη την Ελλάδα διοργανώνει (9 μ.μ.), στο θέατρο του Λυκαβηττού, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων. Συμμετέχουν οι: Γιώργος Κόρος, Τασία Βέρα, Παναγιώτης Λάλεζας, Πετρολούκας Χαλκιάς, Σάββας Σιάτρας, Χρόνης Αηδονίδης, Βασίλης Σκουλάς, Γιώργος Ιωαννίδης κ.ά. Εκτακτη συμμετοχή: Μαρίζα Κωχ. Είσοδος ελεύθερη.
Τετάρτη 15/6
  • Εργο του Ευγ. Σπαθάρη
    Εργο του Ευγ. Σπαθάρη
    Σαράντα ζωγραφικά έργα του Ευγένιου Σπαθάρη, φιγούρες από το Θέατρο Σκιών του Καραγκιόζη, καθώς και δώδεκα σκηνικά ζωγραφισμένα στο χέρι, περιλαμβάνει η έκθεση που εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Παράλληλα, θα παρουσιαστούν, για πρώτη φορά στο κοινό, δέκα μεγάλα σκηνικά του Σωτήρη Σπαθάρη, τα οποία δημιουργήθηκαν πριν από 55 χρόνια.
  • Μεγάλη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα φιλοξενείται απόψε (9.30 μ.μ.) στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.
Πέμπτη 16/6
  • Τις περιηγήσεις της στο φως και το χρώμα της Ελλάδας, παρουσιάζει η Εττυ Περέζ στην έκθεση που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στο χώρο τέχνης «Αιγόκερως» (Ξενοκράτους 45). Εξπρεσιονισμός και λυρισμός κυριαρχούν στα παρουσιαζόμενα έργα.
Παρασκευή 17/6
  • Συνεχίζεται στην «Γκαλερί της Ερσης» (Κλεομένους 4), η έκθεση έργων της Αγγελικής Μάνδραλη και του Τάκη Κοζόκου.
Σάββατο 18/6
  • Συνεχίζεται στην Πινακοθήκη «Ψυχάρη 36» (Κυπριάδου), η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Στις λαϊκές αγορές της γειτονιάς». Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Β. Βλαχογιάννη, Α. Δάρας, Στ. Δασκαλάκης, Ε. Κυριαζοπούλου, Ε. Παπαγεωργίου, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλος, Ν. Ρίζος, Α. Σίμου, Π. Τέτσης, Σ. Χρήστου κ.ά.

Εργο της Ε. Περέζ
Εργο της Ε. Περέζ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ