Κυριακή 12 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Οι «αριστεροί» υπηρέτες της δεξιάς!

Θέλω να σας γνωρίσω μερικά γνωστά πρόσωπα, για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Μιλάω γι' αυτούς τους τρισάθλιους «αριστερούς», που τρέχουν να υπηρετήσουν όποιον αφέντη βρεθεί στο δρόμο τους. Εχει γεμίσει ο τόπος απ' αυτά τα ερπετά, που παριστάνουν τον Οδυσσέα. Που ισχυρίζονται πως δεν παραδίδονται, αλλά ότι «τρυπώνουν» πονηρά στο εσωτερικό του συστήματος, για να το ανατρέψουν, από τα μέσα! Ξέρετε, αυτή την ανόητη δικαιολογία, που προβάλλουν όλοι αυτοί, που ντρέπονται για τις πράξεις τους!

Τι είπατε, κύριοι, στο «γραφείο συναίνεσης», που σας κάλεσαν; Είπατε τις απόψεις σας, θέσατε τους όρους σας και εκείνοι αποδέχτηκαν; Διαταγές έδωσαν και εσείς συμφωνήσατε! Ετσι έχουν τα πράγματα. Πρώτα εσύ αποδέχεσαι το σύστημα, και ύστερα εκείνο εσένα. Ακόμα και εσείς οι «αριστεροί» της καρπαζιάς γνωρίζετε πως πάνω από τη δική σας πολιτική είναι η πολιτική αυτών που σας διορίζουν. Και πάνω από την πολιτική αυτών που σας διορίζουν, υπάρχει η πολιτική αυτών που διορίζουν αυτούς που σας διορίζουν! Εσείς δεν είστε παρά ένα μικρό γραναζάκι, χωρίς αυτιά, γλώσσα και στόμα. Θλιβερά ανθρωπάκια, που τους δίνουν το ξεσκονόπανο, για να καθαρίσουν τα πατώματα, που πάνω τους θα περπατήσουν τα κάθε είδους αφεντικά. Καθαρίστριες είστε πότε του ΠΑΣΟΚ και πότε της Νέας Δημοκρατίας.

Και αυτό το ύφος! Τάχα μου έχετε φορτωθεί την ευθύνη του κόσμου. Δείχνετε τόσο προβληματισμένοι. Μιλάτε αργά, για να φανεί πως λέτε σοφίες. Προσποιείστε πως πριν «αποδεχτείτε» τη θέση σας προβληματιστήκατε και λάβατε υπόψη όλες τις παραμέτρους! Στη λογική ερώτηση «τι ζητάει ένας Υδραίος στη Λάρισα», απαντάτε πως και η Λάρισα κάποτε ήταν θάλασσα! Ομως, όσες προσπάθειες και να κάνετε, σας προδίνουν τα χεσμένα σας σώβρακα. Οπου περνάτε αφήνετε πίσω σας αυτή την αφόρητη μυρουδιά, που αφήνουν οι συμβιβασμένοι. Αυτή τη μυρουδιά της μούχλας και της σαπίλας.

Ωστε, λοιπόν, δεν μπορεί το σύστημα χωρίς τις αφεντιές σας! Εφτασε στην απελπισία και έπεσε στα πόδια σας! Σας παρακάλεσε να το υπηρετήσετε, όπως εσείς νομίζετε και όπως εσείς επιθυμείτε! Ανοιξε τα συρτάρια του και σας έδωσε όλες τις εγγυήσεις, που ζητήσατε! Σας πρόσφερε και το ανάλογο προσωπικό και τα ανάλογα κεφάλαια! Επίσης, νομοθέτησε, όπου εσείς του υποδείξατε! Εκανε όλα εκείνα τα αναγκαία βήματα, που σας έλυσαν τα χέρια, για να το ...ανατρέψετε!

Αλίμονο στον καθρέφτη, που είναι υποχρεωμένος να σας υφίσταται! Μη φτύνεται πάνω του, δεν είναι αυτός θολός, εσείς είστε λερωμένοι. Δε μιλάω για τη συνείδησή σας, αυτή σας εγκατέλειψε έγκαιρα. Ποιος αντέχει να κουβαλάει πάνω του νοθευμένο φορτίο; Και η συνείδηση έχει όρια! Δεν αντέχει τους ριψάσπιδες! Αυτούς που παρακολουθούν συναινετικά το δημόσιο πλούτο να ξεπουλιέται. Τη μία μετά την άλλη τις κρατικές επιχειρήσεις να περνάνε σε ιδιωτικά χέρια. Την Υγεία, την Παιδεία, την Τέχνη,.. να παραδίδονται στη λεηλασία. Φεύγει, λοιπόν, η συνείδηση και μένετε γυμνοί στα μάτια των τίμιων ανθρώπων και στην ιστορία. Ο,τι δικαιολογία και να προβάλετε είστε έκθετοι!

Ετούτη η κυβέρνηση, που είναι συνέχεια της προηγούμενης, δεν είναι ένας μηχανισμός, που εργάζεται για τη χώρα και τους εργαζόμενους, ετούτης της χώρας. Ακόμα και οι πέτρες διαμαρτύρονται. Σε δεκατέσσερις, μόλις, μήνες δεν έδειξε, απλώς, τις προθέσεις της αλλά προχώρησε και στην υλοποίησή τους. Υποκινούμενη από την ΕΕ και την Αμερική, τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό, έβγαλε τις χαντζάρες της και κόβει κεφάλια. Μονιμοποιήσεις, μισθοί, μεροκάματα, συντάξεις, ωράρια, κατακτήσεις χρόνων πετάγονται στα σκουπίδια. Και εσύ, θλιβερέ, υπηρέτη, προσποιείσαι πως αλλού βρέχει!

Η παρουσία σου στον κυβερνητικό μηχανισμό, σε όποια θέση του κυβερνητικού μηχανισμού, γίνεται άλλοθι! Είσαι συνυπεύθυνος, για τις ζημιές που προκαλούνται στη χώρα. Μη φοράς το σακάκι σου ανάποδα. Δεν πρόκειται να σε κρύψει το δάκτυλό σου. Εσύ, «φίλε» μου, δεν έχεις ούτε καν τη δικαιολογία πως δε γνώριζες. Συνειδητά προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Και συνειδητά παίρνεις το μισθό σου. Συνέχισε, λοιπόν, να φτύνεις στον καθρέφτη σου μπορεί, τελικά, το σάλιο σου να φτάσει στο στόχο του!


Του Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ